Van akinek így állt át a babája a nappali egy alvásra? Mikor volt az, hogy nem üti ki magát estére?
Egy ideig azt ment, hogy csúszott az egész nap. 7 után fektettem le és örültem is egy ideig, ahogy 8-kor aludt csak el, amikor 9 utánra csúszott már, az nem tetszett már annyira. Egyszerűen nem volt álmos. Az első alvása elég hosszú lett, többször fordult elő, hogy 3 órát aludt délelőtt és délután nem volt hajlandó aludni csak nagyon álmos lett a nap végére. Más most később alszik el délelőtt, ma pl 11-kor aludt el de amikor ilyen későn alszik el függetlenül az alvás hosszától nem akar aludni estig de pl tegnap borzasztóan kiütötte magát estére és újra 7-kor kellett fürdetni. Bár tegnap nagyon korán kelt reggel magához képest.
Szóval mennyi idő amíg normálisan átáll a baba az egy alvásra? 10,5 hónapos a kisfiam. Ma fél 8-ig aludt egyébként 6 után szokott felkelni kivéve mikor ritkán 5-kor már ébren van.
1 éves lesz a lányom pár nap múlva.
Kb 1 hete volt h 3 napig csak 1 alvása volt du másfél óra.
De most visszatért a 2 re
Kb 10, fél 11től 1 órát és 4 körül még egyet alszik.
Viszont borzalmas éjszakáink vannak. Ezért is próbáltam az 1 nappali alvást, de akkor se volt jobb. 😞
Nem is tudom már h hogy csináljam
Az én fiam 11 hónapos de van hogy még 3 x alszik egy nap.
Reggel 7 kor kel, 9-10 fele visszaalszik kb fél ora 1 órára.
1 ora körül vagy utánna kövi alvás
És d.u 5 fele a 3-dik.
Este fürdés 8:30,vacsi s kb 9-10 között elalszik.
Mi is sokat kelünk éjszaka ha 3x ha 2x alszik nappal. Én is gondolkoztam a napi 1 alváson de még nem mertem.
Volt olyan ,hogy aludt d.e egy fél órát meg délben s 4 től este 8ig semmit de olyan zsimbes volt és éjszaka is rosszabul aludt.
Mamám mindig azt monta ha nappal jól alszik éjszaka is..az én fiamra Sosem volt jellemző 😃
Szerintem nem muszáj még átállnia egy alvásra nap közben - az én kisfiam, ami szuper alvó volt mindig, csak 14-15 hónapos korára állt át az egy csendes-pihenőre. Addig így nézett ki a napunk:
7-kor kelt
9:30-10 reggeli szundi
12:30-14:30 délutáni nagy alvás
7-kor fekvés és alvás rögtön
Most 16 hónapos, és mostanra van az, hogy a délutáni alvás lett 2,5 órás és a reggeli kis szundira már nincs szüksége.
Szerintem hagyd meg neki a reggeli alvást, de rövidítsd le 30-45 percre, hogy utána mondjuk 1-től tudjon még aludni egy hosszabbat. Nekünk ez nagyon bevált, szuperül alszik éjszaka is, nappal meg szupervidám :) Persze minden baba más, szóval ez csak egy tipp, saját tapasztalatunk alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!