Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor mit (egy nap folyamán)...

Mikor mit (egy nap folyamán) adjak enni a 8 hónapos kisfiamnak?

Figyelt kérdés
Reggel szopi van(kb.7 órakor),ezután 10 körül gyümölcspép,1-2 körül szopi,5 körül zöldség husival(főzelék),ezután szokott lenni még egy szopi(de nem mindig) és még egy lefekvés előtt 8-9 között.Nem tudom hogy jól csinálom-e,hogyan kell majd később átalakítani,mikor kell majd több étkezést bevezetni.Sajnos arról is megoszlanak a vélemények hogy a rendes kaját szopi helyett,szopi mellett,két szopi között,szopi előtt,szopi után kell adni!?
2008. szept. 29. 23:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne azt nézd ki mit mond, hanem hogy a babád igényének megfelelő legyen. Ha éhes, úgyis jelzi a babád. Reggel és este mindenképp szopizzon ameddig igényli.
2008. szept. 29. 23:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az én 8 hónaposom már csak reggel és este szopizik, nem azért, mert én akartam így, hanem mert nap közben nem hajlandó elfogadni a cicit. Ő is gyümölcsöt eszik tízóraira, húsos főzeléket ebédre, joghurtot és babakekszet uzsonnára. Eleinte én is szopi mellett akartam bevezetni az ételeket, de ha szopizott már nem volt hajlandó enni, ha evett, már nem akart szopizni, két étkezés között viszont nem cicizett.:-) Szóval megkínlódtunk rendesen, de a fenti 5 étkezés kb. 1 hónapja beállt és mindkettőnknek így a jó.
2008. szept. 30. 08:30
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia, en a 8,5 honapos lanyomnal egy hete hagytam abba a szoptatast, a napja igy nez ki: 8-kor (ebredes utan) tej (tapszer), 10-kor gyumolcsos tejpep, 13-kor ebed (krumpli-zoldsegek-hus/hal turmixolva) 17-kor gyumolcs turmixolva es kulon tej, este 8 koruli lefekvesnel pedig tejpep es kulon tej. SZerintem 8 honapos kor korul (persze ez is gyerekfuggo es attol is fugg, hogy van-e meg tejed boven) a szoptatas mar nem valt ki egy foetkezest. A lanyom 8 honaposan 9,8 kg volt, amivel a vedono nalunk elegedett volt ezert egyelore ezen az etkezesi "ritualen" nem javasolt valtoztatni.

Remelem segitettem!

2008. szept. 30. 09:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2008. szept. 30. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!