Terhesség során miért vesznek többször vért vércsoport ellenőrzésre? Megváltozhat?
Változhat, igen. Nem az, hogy 0, A, B, vagy AB, hanem az RH faktor. 28 évig éltem úgy, hogy 0 RH+ voltam, aztán a második terhességemnél minden leletemre az volt már ráírva, hogy RH variáns. Nem értettem sokáig, végül a szülőszobán magyarázták el. Egy nagyon lelkes, fiatal doki volt az ügyeletes, és amikor említette a vércsoportot, akkor kérdeztem tőle, hogy amúgy ez mit jelent, mert nem teljesen értettem eddig. Tök jófej volt, kb. fél órán át magyarázta, még rajzolt is nekem hozzá ábrát :D (éjféltől hajnali 5-ig én voltam az egyetlen kismama a szülőszobán, volt ideje).
Hát, megismételni már nem tudnám, hogy mit mondott, de itt az egyik válaszadó ugyanilyen pontosan és érthetően elmondja, hogy mi az, ami változhat ilyenkor: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__58816..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!