Felső metszőfogak kibújása mennyire viseli meg a babát?
Viszonyításképpen az alsó metszőkhöz képest mennyivel rosszabbul viselik? És mennyi idő alatt bújik elő?
Tapasztaltatok esetleg nagyobb alvásigényt? Étvágytalanságot?
Kislányom úgy 1 hete nyűgöske megint, de még semmit nem látok. Az első fogak pont 3 és 4 hete törtek át.
Szerintem ez is gyerekfüggő. Nekem két fiam van, az elsőnél az összes fogat csak úgy észrevettem, de a felső hátsók okoztak egyedül tünetet is, mindegyiknél átlátszó takonykór és nyálzás jelezte, hogy készül valami. Nyűgös, vagy sírós, étvágytalan ilyesmi sosem volt.
A másodiknak még csak 8 foga van, az alsók csak megszúrták az ujjam egyszercsak, a felsők közül az egyiknél volt valami kis felsírás éjjel, de az is lehet, hogy nem amiatt volt nyugtalan azon a pár napon, mire áttört. Látszódott, hogy dagad neki és piroslik, azért gondoltam a fogzásra. Amúgy nyugisan alszik éjjel, lehet álmában jobban fájt, vgy ilyesmi inkább. Az étvágyával semmi gond nem volt eddig.
A fiam az alsó 2 metszőt(egyszerre jöttek) és a felső 4-et nem szenvedte nagyon meg, pedig a felsők jó nagyok(meg is jegyezte a védőnő). Ezzel szemben az egyik alsó kismetszőfogára 2 hetet vártunk(látszott már az ínye alatt), és folyton nyűgösködött/sírdogált/ébredt miatta(pedig kisebb is a többinél).
Volt, hogy lökte el a kanalat, inkább rágcsált valamit, viszont aluszékony nem volt.
Rosszabbul? :D 3 jött ki mostanság felül, puffad fogzástól sajnos. Ennyi a baja. De az első felsőnél beteg volt és nagyon megszenvedte azt viszont. Az alsó metszőknél 4-4 napig folyamatosan járkálni kellett vele hogy ne sírjon és akkor is beteg volt az egyiknél. Amikor betegség nélkül jött foga az alsóknál 2-3 ébredés volt a legrosszabb éjszaka, felsőknél néha 1x felkelt. De amikor beteg óránként.
Szóval az alsók jobban megviselték a babámat. Étvágy is volt eddig mindnél ha nem volt beteg, alvásigény nem lett nagyobb.
Egyébként 3 hónap szünet volt az alsó és felső fogak között, jel csak a puffadás volt, hogy egyre jobban puffadt. Lehet az alsóknál is csak a meglévő hasfájás miatt volt olyan rossz a helyzet? Mert akkor alapból hasfájós volt még. Kiderülni már nem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!