Egypetéjű ikerlányoknak keresztnevek?
Rímelö nevek nélkül is össze lesznek keverve sokszor, de ha még a nevük is hasonló, akkor végképp - és iskolában igen problémás lesz a helyzetük.
Az azonos kezdöbetü elmegy, de godnolj bele, ha szólsz, hogy "Hanna" gyere, erre mindkettö jön, mert ök sem tudják megkülönböztetni a hangzás alapján. Márcsak a saját kényelmed miatt is jobb, ha jól megkülönböztethetö neveik vannak.
Így is sok problémája van az egypetéjü ikreknek azzal, hogy külön személyiséget alakítsanak ki és ne egy egység felének lássák magukat. A nagyon hasonló név azt erösíti bennük, hogy ök ugynaz a személy és emiatt a lelki fejlödésük zavart lesz.
Lilienn-Adrienn
Hanga-Dalma
Janka-Hanga
Etelke-Eperke
Anett-Babett
Lea-Lia
Diána-Liliána
Bíborka-Sziporka(ezt inkább ne :D)
Henriett(a)-Nikolett(a)
Megint kettes vagyok :D
Túl hasonló ne legyen semmiképp. Esetleg a szótagszám és a végződés passzolhat, mert az kevésbé befolyásolja a név karakterét, míg a kezdőbetű nagyon. Úgyhogy az azonos kezdőbetűt kerülném, hogy mindegyiknek legyen saját jól elkülöníthető beceneve.
Szerintem jók pl.:
Nóra - Sára
Mira - Lara
Lívia - Júlia
Katalin - Evelin
Amina - Elina
Szonja - Maja
Emília-Olívia
Gréta-Flóra
Alíz-Adél
Janka-Blanka :D
Komolyan: (Mindenféle neveket írtam...)
Róza-Rebeka
Léna-Leila
Hanga-Hedvig
Alíz-Liza
Zorka-Dorka
Zorka-Zdena
Lotti-Lujza :D
Letícia-Loretta (becenév hasonló de a rendes név különbözik, Letti és Lotti)...
Hédi-Hanna
Annaliza-Annaléna
Liza-Léna
Boróka-Borbála
Boróka-Borsika
Bernadett-Bettina
Zselyke-Zsófia
Zsófia-Júlia (ezek pl hasonló dallamúak)
Bella-Lilla
Villő-Vanda
Vanda-Véda
Sarolta-Sára
Fanni-Flóra
Tényleg vagy vannak a dupla betűs nevek amik összeillenek
Pl.:
Fanni - Lilla - Emma - Anna(/Hanna) - Bella - Csilla - Ella - Lelle - Milla - Villő - Zille - Hedda - Nedda - Szaffi
Persze ezeket is csak okosan lehet párosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!