Mikor szedtétek le a leszedhető rácsokat a kiságyról? Nem volt gond? Gondolom alapfeltetel hogy ataludja az ejszakat.
Nekünk is kb 1 éves volt, és nem aludta át az éjszakákat.
Nem szeretett a kiságyában, de így, hogy ki-be járhatott benne egyből megszerette.
Én 3 vastag plédet összehajtva odaraktam a padlóra, amíg megtault szépen kimászni, meg hátha kiesne.
1x sem esett ki, ahhoz kicsi a rés, oldalatva tud csak kimászni is. Amúgy belülről odarakok egy párnát azért. :)
A nagynál nem vettük ki, kapott egy új ágyat 2 évesen. Sosem esett ki, éjszaka fel szokott kelni néha pisilni, most 5 éves.
A kicsinél nemrég vettük ki a rácsokat, 2 éves múlt. Eddig átaludta az éjszakát, de most lett szobatiszta, és mivel éjszakára sem engedi feladni a pelust, így most egyszer felkel pisilni éjszaka. Ő sem esett ki, pedig mindketten forgolódósak.
Többnyire hamarabb szokták kiszedni a rácsokat amúgy, de ők sosem próbáltak kimászni belőle, így én ezért nem vettem ki hamarabb. Ha úgy veszed észre, hogy megpróbál kimászni a rácsos ágyból, akkor mindegy mennyi idős most, inkább vedd ki a rácsokat, kevésbé balesetveszélyes.
Pont két hete! 28 hónapos most a nagyobb fiam és azért nem előbb, mert nála az volt a "bünti" ha már nagyon nem bírtam vele, hogy irány a kiságy.
Nagyon fura dolgok vannak azóta:
- reggel, ha felébred, nem ébreszt fel senkit!
félálomban hallom, hogy bóklászik, megkeresi a kisautóját, leül a fotelbe, tologatja és halkan közlekedik. Néha megnézi, hogy alszunk-e még.
- először életében éjjel felkelt, odajött és szólt, hogy szomjas, kér inni, majd (ilyen sem volt még) bekakilt
- magától besétál a kiságyába aludni, ha alvás idő van
Ebéd után és esti kakó-mese kombó után is. Összeszedi, amik kellenek neki és viszi a ruhámat és alvás. Lefekszik, ott marad.
- Az öccsét hagyja, hogy belemásszon és a rejtett zsebes kistrakikat kipakolja! Soha hozzá nem nyúlhatott ezekhez eddig a tesó.
- Együtt ülnek az ágyán teljes egyetértésben, majd segít! neki lemászni onnan (11hónapos a tesója)
Leesni leesik sajnos, oda szoktam tolni mindig egy lábtartót, ami csak 5 centivel magasabb az ágyánál, simán átmászik rajta, de pont elég, hogy ne essen már ki tőle.
Az éjszakát átaludják 2 hónapos korától, illetve ha felébred is visszalszik mind a kettő magától, de inkább az a feltétele, hogy a szülőkkel nincs alvás és kész, nem volt, nem lesz. Így ezzel az enyémek nem is próbálkoznak, nem vándorol eddig ok nélkül éjjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!