Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy engedjem el így anyóssal...

Hogy engedjem el így anyóssal sétálni?

Figyelt kérdés
Nem anyósszapuló kérdés,szó sincs róla,másról van szó. A lányom (21 hónapos) kegyetlen eleven,amivel nincs baj,azt leszámítva,hogy ha nem vasmarokkal fogom,kitépi a kezét,és elszalad a francba, simán ki akár egy kocsi elé is. Én már szépen fogom őt, hacsak nincs nálam 28 táska és szatyor,akkor nincs gond,ha van,akkor is ledobok mindent és ˇbefogomˇaz se olyan egyszerű elkapni... Viszont ha anyóssal együtt megyünk valahová,tőle sokszor elszökik,van,hogy 2x is egymás után,és nem éri utol,csak kocog és kiabál utána,én meg dobok el mindent és futok én. Tegnap szólt,hogy szeretné elvinni sétálni,egyből ez jutott eszembe. Rémes látvány mikor a gyereked rohan a kocsik elé,úgyhogy alig aludtam folyton ezen kattogott a agyam,hogy mi van ha nem figyel rá eléggé és elütik. 2x is próbáltam felhozni,hogy talán triciklivel vigye inkább,nehogy kiszaladjon az útra, de csak elintézte annyival,hogy majd figyelek rá. Na hát ennek a mondatnak sose volt jó vége... Utoljára mikor mondta,egy boltban figyelt rá, jövök ki az egyik sorról,és azt látom a lányom 120-al elszáguld mellettem egy ott árusított motoron,miközben az őr és az egyik eladó éppen őt nézik,és nagyon mondanak valamit... Kijöttünk,én cipeltem a nehéz szatyrot,ő fogta a kezét,megint kitépte és elszaladt,nem érte utol,így én dobtam el táskát,szatyrot,és akkor 7 hónapos terhesen rohantam utána. Imádja az unokáját,oda van érte,csak valahogy nem tudom nem elég határozott vele,hogy ő ilyen alapból is,vagy azt hiszi más gyerekével nem lehet (mert miért nem szólt rá a motoron is??) azt nem tudom :s Legyen vele persze,csak a sétának a gondolatától is rosszul vagyok,órákon át forgolodtam annyira ideges voltam, holnap vinné el de mit mondjak,azt nem mondhatom,hogy nem viheted el?? Ha meg elviszi,szerintem idegességemben itt szülök meg a 34.hétben. Meg ha tényleg történik valami?? Ti mit csinálnátok,mondanátok??
2016. jún. 30. 09:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
69%

Hahh, a fiam dettó ugyanez volt (pár nap múlva kétéves). Hiába kiabáltam után, hogy állj meg, várj meg, lassan, hiába kaptam el, beszéltem hozzá szépen, emeltem fel a hangom, rongyosra beszéltem a szám. Aztán úgy egy-másfél hónapja a játszótéren befutott egy bébihinta elé, nem lökték nyilván erősen, de a fiam akkorát borult, mint az ólajtó. Az anyuka nem győzött bocsánatot kérni, hiába mondtam, hogy nem ő a hibás. Akkor volt az, hogy miután megkapta a gyerek a puszit a fejére, odafordítottam a hintához, és elmondtam, hogy látod, ezért kiabáltam, hogy állj meg.

Magam sem hiszem el, de azóta megáll, nem csak a hintánál, de az utcán is, vagy bárhol.

Amúgy én úgy engedném el, ha a nagymama beleegyezik a tricikli használatba, és zárt játszótérre viszi a gyereket. Tényleg sajnos piszok gyorsan fel tudnak szívódni, veszélyérzet meg zéró...

2016. jún. 30. 12:24
 22/26 A kérdező kommentje:

de van a közelben zárt játszótér, csak az azért esett ki a hétre legalábbis,mert 2 napja mikor vittem,pont kivittek egy beteg gyereket is akinek kb tiszta takony volt a feje,ezért oda nem viszem a héten :-( (átlag két havonta beteg az én lányom,a legutóbbi nem volt semmi ezért nem viszem oda a héten,mert könnyen elkap mindent,aztán betegen se nem eszik,se nem iszik hattyúk halála van)

a babakocsi is jó ötlet,hogy ha el akar menni,akkor irány a babakocsi ezt is megfogom próbálni!

2016. jún. 30. 14:09
 23/26 anonim ***** válasza:
Mi volt?
2016. júl. 1. 19:51
 24/26 A kérdező kommentje:
nem vitte,nem azért mert szóltam,hanem mert későn ért ide... templomba akarta vinni,de háromnegyed órával később tudott ideérni,mint kellett volna,azután akart vele sétálni. így gondolom jövőhéten mennek, próbálom erőltetni,hogy még kis ideig triciklivel vigye,mi meg nekilátunk a hétvégén tanítani a lányunkat,hogy ne szaladgáljon főleg ne útra, csak keresni kell valami nem forgalmas helyet,szerintem a babakocsiba megy "büntiből" reméljük beválik!
2016. júl. 2. 10:33
 25/26 anonim ***** válasza:
26%
Nem engedném el, ameddig nem tudom megnevelni. Itt nem anyósoddal van a baj. Ha ezt elmondod neki, akkor nem is fog megsértődni. Mert ez a helyzet. Képtelen vagy megnevelni a gyereket, és sajnálod, de amíg nem korrigálod a hibát, addig nem engeded el vele, mert a te hiányosságaid miatt önveszélyes a gyerek. Közben mindjárt szülöd a következőt, képzelem ezekután mennyi idő fog a nagyra meg a nevelésére jutni... Amúgy nem tudom, hogy jön ide, hogy 11 szót ismer, főleg, hogy 21 hónaposan ezt nem kéne reklámozni, mert az nagyon nem sok, sőt... egy átlagos 18 hónapos 15-20 szót használ, de az előrébb tartók akár 50 szót is használnak. A tiéd le van maradva. Ebben is. Mi másban még?
2016. júl. 3. 21:25
 26/26 A kérdező kommentje:
miért lenne lemaradva? azóta 15nél tart, ami pár nap alatt szép eredmény. neki most indult be,egész nap próbálgatja,és magyaráz,gyorsan tanul halad,csak pár hónappal később kezdett jobban beindulni neki,ennyi erővel én is nézhettem volna,hogy másnak meg 3 hónappal később kezdett járni,csak én nem számolom ki napra pontosan,hogy mit mikor kéne,hanem úgy gondolom ha 2 éves korára van egy szókincse,az teljesen jó,ami felé meg szépen halad,próbálgatja utánozni amit mi mondunk,van amit több,van amit kevesebb sikerrel egyik nap nem tanul újat,másik nap 2 szót,és így tovább. igen,az én gyerekem van,hogy el akar futni az utcán, ebben más gyerek jól neveltebb,másnak a gyereke pedig a játszótéren viselkedik rosszabbul,az enyém mindent odaad a többi gyereknek,és ha látja,hogy a másiknak nem tetszik,hogy felveszi az ő játékát, vissza is adja. van akinek ott hisztizik,nekem pedig szépen probléma nélkül odaadja. nem egyforma a gyerekek viselkedése,van amiben az enyém neveletlenebb,de nagyon sok mindenben pedig egy másik gyerek. nevelem ahogy tudom,ez az egy kinti séta olyan nála,hogy annyira szeret kint lenni,hogy nehezebb bírni vele,bent viszont pl. minden este együtt pakoljuk el a játékait,szépen beteszi az építőit a külön kosárba, egyebeket a játékdobozba,játékgyümölcsöket a bevásárlókocsijába stb.
2016. júl. 4. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!