Baj ha reggelire is es vacsorara is kenyeret eszik? Vacsorara kap melle tejpepet, reggelire kis gyumolcs, joghurt.
Miért ezt eszi? Mást nem kér? Vagy miért nem tej/tejital/tápszer és kifli, joghurt, vagy kefír, kifli, vagy bundás kenyér vagy padlizsánkrém, vagy meleg kaja, vagy bármi más a reggeli vacsora, mint tejpép 1 évesnek?
Nem rosszindulat vagy ilyesmi, csaka tejpép is jó, de az miért kenyérrel? Szóval nekem baj lenne, de biztos van indokod, miért ezt eszi. AZ enyémeknél ezek uzsonna, vagy tízóraira vannak, normális ételeket kapnak reggelire, vacsorára.
Határ eset... :D A tankönyv szerint 12 hónapos kortól gyakorlatilag minden táplálék megengedett, még a tenger gyümölcsei is (:O, amúgy tényleg én is csak néztem), de ez akkor van így, ha 4 hónapos korától szépen fokozatosan vezetted be a különböző zöldségeket gyümölcsöket. Szakmában nincs egyetértés, de 1-3 éves koráig hasonlóan a 4-12 hónapos korban javasolt új táplálék bevezetési elvekhez ragaszkodva kell a gyereket étkeztetni.
Tehát nem baj, ha adsz neki kenyeret, gondolom ez max. 1 tenyérni kenyérke naponta, ha eddig nem volt baja, akkor nem lesz, viszont MÉRTÉKKEL... Kísérletezz más pékárukkal is, de ugyanúgy, ahogy a zöldség-gyümölcs bevezetést csináltad. Hetente max 2-3 új dolog, és azok mindig egyenként legyenek bevezetve, fokozatosan. Már ha prüntyőnek bejön. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!