Tényleg probléma, hogy le van barnulva a babánk? Ezzel bőrrákot okozunk neki a védőnő szerint.
4 hónapos. Magasan ülő babakocsink van, szeret belőle nézelődni, nagyokat nevet, ha nincs rajta a kupola. Napernyője van, mert attól kilát, de így ugye éri nap a lábát meg a keze egy részét, a fejét nem.
Mindig be van kenve 50-es bébinaptejjel, de ugye megfogja őt a nap. Színe van a gyereknek, ahogy szokták mondani.
A védőnő szerint a kicsiket nem szabad napra vinni egyáltalán. És csak este menjünk ki vele az utcára. Nem hóka típus egyébként a gyerek és nem is ég le.
Mi megyünk vele Balcsira és a horvát tengerpartra is nyáron. Most akkor ne vigyük napra ernyővel sem?
Ha 50 faktorosnaptejjel be van kenve, es rendszeresen, azaz 2- 3 orankent, akkor az teljesen jo ugy.
Ha nem kenitek, akkor igen, kesobbi borrakot kockaztattok.
Őszintén megmondom, hogy mostanában tűnődtem én is ezen. Eddig úgy gondoltam, hogyha nem ég le, csak barnul, akkor azzal nincs baj. Aztán voltunk a férjemmel bőrgyógyásznál és ott volt velünk a 2,5 éves fiunk. Neki a keze meg a nyaka van lebarnulva és a bőrgyógyász figyelmeztett minket, hogy ez sem jó, mert ha már barnul valaki, akkor a bőrnek már védekeznie kell és még jobban kerüljük a tűző napfényt, ne menjünk ki délelőtt 19 és délután 4 között, csak ha muszáj. Hát ezt azért nem tudjuk betartani, de tényleg próbáljuk kerülni a tűző napot, meg van rajta mindig póló és naptej.
De pár hónaposan tényleg nem vittük ki szikrázó napsütésben amikor uv riasztás volt és nem mentünk tópartra, tengerpartra, azért ő még tényleg kicsi és első évben nem is barnult szinte semmit. Én a helyetekben azért óvatosabb lennék, egy 4 hónapos baba tényleg még nagyon pici. És ebben a korban még nem is nagyon ajánlják a naptejetx maximum a fizikai szűrőset, nem a kémiait.
Igaza van a védőnőnek. Sok felnőtt se tudja, de a barnulás eleve a bőrkárosulás jele. Nem csak a leégés a mumus.
Nem kenitek elégszer vagy eléggé.
Persze lehet jönni a "minket se óvtak ennyire" szöveggel, de meg is van a következménye, rengeteg a fiatal bőrrákos.
Nekem soha nem mondott ilyet a védőnő meg a gyerekorvos sem.
Sokan még a széltöl is ovják a gyereket.
egy bőrrákost sem ismerek, tényleg rengeteg lehet.
de az tény hogy sokkal erősebb a nap mint régen..az én lányom is barnulékony egyébként, én bekenem mielőtt kimegyünk 2-3 óráig és kész az 50 faktorossal, innentől kezdve annyit van napon amennyit csak akar :) őt is megfogja a nap, valószínű az én bőröm örökölte engem meg egyből megfog...a védőnő nálunk egy szóval nem mondta hogy ez gond lenne...vidd csak nyugodtan a napra bekenve, max arra figyelj hogy 11.00-15.00 között ne legyetek kint, bár gondolom akkor nem is vagytok, ember nem marad meg olyankor kint a kánikulában :)
"egy bőrrákost sem ismerek, tényleg rengeteg lehet. "
Te magadtól vagy ilyen egyszerű, vagy tanfolyamra jársz hozzá?
Ha nekem nincs japan/vörös haju/kék szemu/meddo/nagycsalados/Crohn beteg/akarmi ismerősöm, akkor az nem is létezik, hogy van ilyen ember, ráadásul nem is kevés? ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!