16 hónaposnak mennyit érdemes mondani arról, hogy nemsoká itt a testvére?
Szerintem kb ennyit.
Az enyèmet mèg 2 évesen sem èrdekelte ennyire sem
Szerintem mindent érdemes elmondani, természetesen a szaftos részleteket kivéve, és persze egyszerűen, egy ekkorka kisgyermek szintjén.
A kicsi fiam 13 hónapos volt, amikor a kishúga megfogant. Ahogy a kezemben tartottam a pozitív tesztet, azonnal elmondtuk Neki.
16 hónapos korára már rendesen látszódott a pocakom /a 2. terhességem szinte azonnal látszódott, nagyon hamar elkezdett gömbölyödni a pocakom/, nem is tudtuk volna titkolni, de nem is akartuk. Boldogok voltunk, a fiunkat is szerettük volna belevonni minél jobban. Rengeteget ölelgette, puszilgatta, simogatta a pocakom, a kishugi a fiam érintéseire reagált a legjobban, ha a fiam a hasamra tette a kicsi kezét, a kislányom biztosa kidugta a talpacskájat vagy a popóját...egy csoda volt. Szval aki úgy dönt, hogy nem avatja bele a nagyot a témába, az egy csodát hagy ki.
3. vagyok.
Mi sokat meséltünk arról a fiamnak, hogy Ő lesz a nagy és okos bátyus, aki majd rengeteg okosságot fog tanítani a huginak.
Átbeszéltük, hogy anya be fog majd menni pár napra a kórházba, hogy világra hozza a kistesóját. Könyveket is olvasgattunk ebben a témában.
Megbeszéltük, hogy majd segíthet pelusozni, fürdetni a kisbabát.
Együtt álmodoztunk arról, hogy milyen lesz a tesó. Persze 16 hónaposan még nem beszélt a fiam, inkább én meséltem Neki, de 20 hónaposan elkezdett szavakat mondani, rohamosan beindult a beszéde, és onnantól kezdve szépen meg lehett Vele beszélni azt, hogy mi vár ránk.
az én lányom 17 hónapos volt, mikor megtudtuk hogy jön a kistesó. én vettem neki könyveket (Franklin és a kistesó, Franklin és a kisbaba) ami arról szól, hogy ha megszületik a kisbaba, kevesebb idő jut majd rá - ezt magyarázza el persze kedvesen....ha egyébként szövegértésben már ügyes a gyereked, akkor szerintem érdemes erre helyezni a hangsúlyt, és ilyen könyvekből már nyugodtan olvashatsz neki.
plusz vettünk egy babát neki, 30 cm-est tehát elég nagy babát, hozzá baba fürdőkádat, ruhákat, pelust (az egész volt használtan 3000 ft...), hogy játékból azzal szoktunk foglalkozni - megfürdetjük tisztába tesszük - nyilván nem azért mert ő ilyeneket fog csinálni, hanem hogy lássa hogy mivel jár egy kistesó...szerintem így készülhettek rá...ha érti mit mondasz, szereti a könyveket, akkor biztos hogy ezekből fel is fog információt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!