Mi lehet a gond, hogy éjszaka is 2 óránként felkel szopizni?
Az én babám 4,5 hónapos - anyatejes - és úgyanezt csinálja. Rájöttem, hogy a pukizások (bélgázok) és a székletürítés miatt riad fel s nem tud magától visszaaludni csak a cici segítségével. Mivel egy 4,5 hónapos baba a tartalékai miatt nem lehet éhes, ezért Én azt próbálom bevezetni, hogy nem minden éjszakai sírásnál, nyöszörgésnél megyek be hozzá vagy veszem fel. Magyarul hagyom sírni, nyöszörögni, mert jó párszor már előfordult, hogy egy-két perces sírás vagy nyöszörség után visszaaltatta magát. Így az éjszakai felkeléseket max 2 alkalmi szoptatásra probálom lerövidíteni. Legalább 4 óra legyen a két szoptatás között. Ez jó nekem is - mell keményedés, feszülés miatt - mert nem kell éjszaka tejet fejni. Persze ha eszeveszettül sír -soron kívül - akkor felveszem, cicivel megnyugtatóm még akkor is ha tudom, hogy nem éhes csak megnyugvásra van szüksége.
Használhatnék Espumisant vagy más bélgáz elleni gyógyszert, de úgy gondolom, hogy a kisgyomrának ill. a bélfloráknak nem tenne jót. Egyébként meg az idő előrehaladtával kinővi. Csak nekem/nekünk kell türelmesnek és következetesnek lennünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!