Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülöttre mit adtok nyáron?

Újszülöttre mit adtok nyáron?

Figyelt kérdés
Első gyerekem őszi volt,nála nem volt kérdés miben lesz,de nyáron nem tudom :s Miben hoznátok haza,és mit adnátok rá otthonra,kintre? Én megsülök,de sokszor látom,hogy az ilyen picikre még takarót is terítenek,az pl. tényleg kell?
2016. jún. 23. 13:12
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

juni, juliusiak a fiaim.

a nagynál nagy meleg volt, csak badyban volt, ha kicsit hűvösebb zoknival, a pocija nekem minidg bevolt takarva egy kis pelussal, a pocakfájás miatt (babona)

apicinél hűvős volt, neki kellet kocsikabát is, és hosszú ujju rugi.

kórházból kis sapi, egy bady meg egy zokniban hoztuk el őket

2016. jún. 23. 13:22
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
Frászt kapok mai napig mikor pici babára hosszú ruhát adnak vagy vékony takarót meg stb. Aztán nem érti para anyuka miért visít a gyerek folyamatosan. Én mindig úgy öltöztettem ahogy mi vagyunk. Nem fáztak meg érdekes módon.
2016. jún. 23. 13:23
 3/9 anonim ***** válasza:
84%

Ha 34 fok van, mint ma, akkor max egy ujjatlan body. De az én gyerekeim simán egy szál pelusban voltak.

Attól, h kicsi, nem kell beöltöztetni. :) Amúgy sokan még be is takarják a babát 30 fokban, szegény meg izzad. Nem értem, miért kell.

2016. jún. 23. 13:28
 4/9 A kérdező kommentje:
szívem szerint én is napozót adnék rá pl. hazahozáskor, de férjem pl. azt mondja legyen vékony rugi. ha megyek a kórházba és látom,hogy viszik haza őket, ált. nem is látom a takarótól,mi van a babán túlzásnak érzem,de úgy látom ez a szokás :s
2016. jún. 23. 13:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha ilyen gatyarohasztó melegben jöttök haza, mint ami most van, akkor én egy napozót adnék rá, meg esetleg egy zoknit. Sapka nem kell, csak beleizzad a feje. A hordozót meg beteríted egy pelussal, és akkor szél sem éri, nap se süti. De be tutira nem takarnám.

Júniusban szültem, július lett, mire hazajöttünk. A kettő között volt egy durva hidegfront. Akkor a kórházban hujjú body és angolpólya volt a babákon. Aztán beütött a kánikula, és akkor simán egy bodyban voltak pucér tappancsokkal. :)

2016. jún. 23. 13:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha ilyen 33-35 fok lesz, akkor csak azért kell rá valami, hogy a sugárzástól védje. Ha kocsival viszitek haza, akkor elég egy textilpelenka takarónak, és nyári karimás sapka.

A lányom májusi, ennyire nem volt durván meleg, de a 30 fokhoz közelített. Egy rövidujjú body-t kapott és sapkát, a hordozót meg letakartuk egy textilpelenkával. Még így is beleizzadt a hordozóba, mert pár napos újszülöttre nem mertük ráindítani a klímát a kocsiban.

2016. jún. 23. 13:58
 7/9 anonim ***** válasza:
33%

Kánikulában zoknit nehogy adj rá.

Tessék már logikusan végiggondolni: egy újszülött néhány hét alatt alkalmazkodik a kinti élethez. Pár naposan még annyira nem tud alkalmazkodni, ergo hűteni se tudja magát megfelelően izzadással. Ha árnyékban van 33 fok, akkor napon, betonon van az 36-38 is, pont ugyanannyi, mint az anyaméhben. Akkor minek melegítő funkciót ellátó ruházat rá?

2016. jún. 23. 14:00
 8/9 A kérdező kommentje:
ez igaz a 37fokos vízben meztelenül van :-)
2016. jún. 23. 14:42
 9/9 anonim ***** válasza:

A fiam tavaly a legnagyobb melegben született július elején és mint tudjuk egész nyáron gatyarohasztó meleg volt már reggel 8-kor. Alig-alig tudtam kivinni, de bent a lakásásban is az volt a bajom, hogy a besötétített lakásban is volt 36 fog.

Ha csak egy szál pelus volt rajta, akkor is izzadt és szinte összeragadtunk, ha egy ujjatlan body, akkor még jobban izzadt, viszont nem ragadtunk össze, meg tudtam szoptatni, letenni, felvenni...

2016. jún. 24. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!