Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagy gond ha babám egyenlőre...

Nagy gond ha babám egyenlőre csak az üveges bébi kajcsikat eszi? 5hónapos múlt. Egyenlőre SAJNOS nincs időm neki külön főzni, de olyan 7-8hónapos korára remélem sikerülni fog.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 13. 13:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi többségében - az életkorának megfelelő - üveges bébiételt eszünk. Néha főzök neki, azt is ugyanolyan szívesen megeszi. Nem látok közte - a mi esetünkben - különbséget. Én úgy gondolom, hogy így változatosabban tudom etetni.

Megkérdeztem a védőnéninket is, ő azt mondta, hogy az sem lenne baj, ha csak kizárólag üvegest ennénk.

2010. ápr. 15. 16:14
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiam 6 hósan(addig csak anyatej)kizárólag az üvegest volt hajlandó megenni.Már- már ciki volt nekem (tudok főzni :) )akármit készítettem lelkesen,nem jött be.Aztán nem görcsöltem rajta,kapta változatosan az üvegest.11 hónaposan pedig úgy döntött,főzhet anya!Bármit!Onnantól üvegesből egy fél kanállal sem.
2010. ápr. 15. 16:22
 13/21 anonim ***** válasza:
Az én fiam 9 hónapos lesz pár nap múlva, szinte csak üvegeset eszik, szereti. Próbáltam én is főzni, de valahogy az kevésbé sikerült változatosra. Főleg eddig, télen. Szép lassan viszont szeretném hozzászoktatni ahhoz, amit mi eszünk. Persze csak módjával, és csak amit lehet.
2010. ápr. 15. 21:13
 14/21 anonim ***** válasza:

Nálunk teljesen vegyesen megy, de néha már annyira kiakadok azon, hogy pepecselek a főzéssel, és mégsem eszik meg, mehet a kukába, hogy inkább felbontok egy üveget és ha azt sem nagyon akarják megenni, azért hárman megesznek egy üveggel és akkor nem kell kidobnom semmit. Szóval nem tudom, nálunk melyik is a kifizetődőbb....

Hármasikres anyuka

(ja, és bocsi,azoktól akik magyar tanárok, hogy egybeírtam a mondatot, de nincs kedvem javítgatni :) )

2010. ápr. 15. 21:50
 15/21 anonim ***** válasza:
A 7 napból 5x főzök külön,a maradék 2 nap bébiétel. De jobban is szereti a saját főztömet,mind megeszi,a bébiételből mindig hagy egy keveset.Nekem se sok időm van,de én korán kelek 6 előtt,mire felébred a gyermekem addigra kész vagyok a kajákkal.Nekem első a gyerek,és nem a gond.
2010. ápr. 15. 23:04
 16/21 anonim ***** válasza:

Utolsónak: honnan tudod, mi a gond? Egy kicsit kötözködően írsz hozzászólást, mi van, ha meghalt valaki a családban, vagy valami nagy baj történt? Nem hiszem, hogy nekiállnál főzögetni ilyen esetekben is.

És mi az, hgoy korán kelsz és megfőzöl mire felkel a baba. Hát az enyémek este 8-kor fekszenek, de felkelnek éjszaka többször is, ráadásul reggel 5-6 körül kelnek, hát nem tudom, ilyen babák mellett mennyire vagánykodnál, hogy felkelsz korábban.

2010. ápr. 16. 07:41
 17/21 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló! Ahogy leírtam,az úgy van.Gyermekem este 8-tól reggel 8-ig alszik,és én addigra elvégzek mindennel! Nem ébred fel éjszaka,ha elő is fordul,akkor visszaalszik.Mi ebben olyan furcsa?! Sajnos nekem édesapám halt meg,(ha már a nagy gondról akarsz beszélni),és képzeld szántam arra időt,hogy a gyerekemnek tudjak főzni!Tehát nekem a gyerekem az első!Már bocsánat.

Kedves kérdező! Nagyon remélem,reméljük,hogy nem a legrosszabb történt Nálatok,és nem ellenzem a bébiételt,de ha tudsz inkább a Te főztöted egye.:)

2010. ápr. 16. 09:33
 18/21 anonim ***** válasza:
Már válaszoltam egyszer, de az utolsó előttire muszáj reagálni: attól hogy az én babám üvegeset eszik, nem érzem, hogy nekem nem ő lenne a legfontosabb. Tehát semmivel nem rosszabb anya az, aki így eteti a gyerekét, mint aki otthon főz. És én sem szeretnék hajnalban felkelni főzni, mert ellentétben veled, kedves válaszoló 9 hónapja egy éjszakát sem aludtam át. És szerintem változatosabban tudok adni neki sok mindent, aminek az alapanyait ráadásul állítólag biztonságos helyről szerzik be a gyártók. Ugyanezt elmondhatod pl. a Tesco-s zöldségekről? Ami káros anyag benne van a bébiételekben esetleg, az simán megvan abban is amit te főzöl, hacsak nincs ideje az embernek biopiacokra járni naponta, hogy mindig frisset adjon a babájának. Főleg télen hol szerzel be tutira vegyszermentes zöldséget, gyümölcsöt? Szerintem semmivel nem rosszabb a bébiétel sem.
2010. ápr. 16. 12:47
 19/21 anonim ***** válasza:
Ja, nem utolsó előttire, hanem utolsóra írtam.
2010. ápr. 16. 12:48
 20/21 anonim ***** válasza:
Oké,én nem vitatkozni akarok,nem áll szándékomban,mindenki azt ad a gyerekének amit akar.Viszont a másik,hogy nekünk nagy a kert,sok zöldség-gyümölcs terem benne,így nekem szerencsém van,hogy a kertből tudok eltenni télire,és nem a boltban veszem,csak ha nagyon muszáj.Tudom nem mindenki tudja megoldani ezt,én igen.Nekem akkor nagy szerencsém van,mert csak az első 2 hónap volt nehéz,utána nem.De amúgy nem vagyok nagy alvó,ezért is kelek korán,már megszoktam sok év munka után.Írtam,hogy nem ellenzem a bébiételt,hiszen én is adok a gyerekemnek néha.Pl ma is azt kapott,paradicsomos halat krumplival. :) Szóval nem vagyunk egyformák.
2010. ápr. 16. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!