A 8 hós babátok tud már biztonságosan ülni, ill. tud kisebb szavakat mondani már? Pl. Anya, apa, baba, meg ilyenek?
Az ülés nem nevelés kérdése. Amikor a baba teste megérett rá akkor ülni fog! Sok baba a mászás során tanul meg ülni, mert feltolja magát.
Szavakat sem tudnak még ennyi idősen mondani. Maximum csak szótagot, pá, ba. Az én fiam 15 hónapos, ő is csak 1-2 szót mond, azt sem értelmesen.
Ne aggódj, ha még nem ül és nem mond semmit, nem rontottál el semmit a nevelésében!
Igen, tudott ülni. Kisebb szavai is voltak... vagyis gagyogott bábábáb, váváv, dádád, pápápá... ezeket ismételgette.
Biztos nem rontottad el a nevelését, hiszen ez nem nevelés kérdése, hogy mikor ül fel. :) Kúszás volt? Forgott is rendesen? Mert ha igen, akkor sztem semmi baj, csak lusti vagy egyszerűen nem érett még rá.
Kisfiam 6.5 hósan felüllt, felállt és 7 hósan lépeget bútor mellett. Viszont alig gügyög valamit (pedig születése után inkább dumagép volt, de még csak az oldalára sem fordult hosszú hónapokig (4).
Nem dicsekvésnek szántam, hanem arra akartam utalni, hogy az én fiam nagyon gyorsan fejlődött mozgásban, de mással meg nem halad (pl nem dumál, nem int pát, nem tud tapsolni, stb). Semmivel nem vagytok elkésve. Inkább mi vagyunk nagyon előre. De ne aggódj, egyik napról a másikra fog ez megváltozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!