Nektek mi ad energiát?
Mikor több éjjel egymás után zavaros nagyon a baba miatt, akkpr nappal már nem marad semmi energiám. Legszívesebben sírnék a fájó fáradtságtól. Ilyenkor ti mit csináltok? Hogyan töltődtök fel? A baba miatt nem ihatunk koffeint, de én arra amúgy is érzékeny vagyok..
Ahogy feljön a nap estig már megint nincs megállás.
odaadom valakinek és alszok :D vagy csak nézem a falat
az 1-2 óra végére meg úgy hiányzik, hogy csak na :-)
Igen, a kiadós sírás nálam is segített. Sőt, az volt a legjobb amikor a férjemnek sírhattam, mindent ami a fejemben volt kiadtam magamból és utána megnyugodtam. Persze ez a fáradtságon nem segít, de mentálisan javított valamicskét a helyzeten.
Kérj segítséget, férjed vigye el a babát sétálni akár csak 1 órára, vonuljon el vele a másik szobába. Nagyszülők esetleg?
Amikor a fiam megszületett én nagyon kivoltam bukva. Anyu (aki egy szupermami) kb 3-4 naponta járt eleinte hozzánk és fél-1 órát ringatta a fiamat, elvitte sétálni, addig én rendet raktam, fürdeni mentem stb. Nagyon nagy segítség volt. Néha már az is nagyon sokat számít az embernek ha fél órát csendben ülhet a szobában.
Nálunk a férjem már rutinos (3 és 1.5 évesek a gyerekeink), sokszor kimegy a gyerekekkel az udvarra munka után, addig én legtöbbször csinálom a dolgom, főzök, takarítok, de néha ledőlök az ágyra egy fél órát a csendbe és utána újult erővel tudok nekiállni bárminek is.
En is hasonlot kérdeztem anno csak arrol szolt hogy ha kávét nem akarok a szoptatás miatt akk energiaitalt
szabad e.irták hogy nem. Aztán olvastam hogy átmegy a tejbe vagy mit is irtak a doppingszerekről.
A lényeg hogy a végén felvettem a baba alvásritmusát.gondoltam ha egy pici baba kibirja hogy 24-ből csak 6-ot alszik minimum 3 részletben, akkor nekem is ki kell.
Olyan jol belejöttem, hogy 1,5 orányi alvásokbol magamtol ébredtem :) meg is lett kb 4. hótól a napi 8 es idegileg rendbe voltam, hiába folyt egybe a nappal és éjszaka
*én nem voltam sírós.egyetlen egyszer sirtam csak amior órákon át probaltam a gyermeket vigasztalni és nem ment és mondhatni elájult már a fáradtságtol a kezemben, akkor lett csend.
Akkor éreztem át a totál tehetetlenség érzését, ahigy a baba abbahagyta én kezdtem totál kibukva bőgni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!