Szeparációs szorongás lenne?
A szeparációs szorongás az elválástól való félelem. Ahogy a baba egyre függetlenebb, a mászás vagy totyogás révén fizikailag is távolabb kerülhet tőled. Ez az első alkalom, amikor megtapasztalja, hogy Ti nem vagytok ugyanaz a személy, ahogy ő ezt korábban gondolta. Ez az új nézőpont viszont többnyire megijeszti őket, mert fél, hogy az anya, aki eddig mindig vele volt, eltűnik. Ezt a félelmet nevezzük ún. szeparációs szorongásnak.
A tünetei mint pld a te estedben is hogy ha elmész mellőle, fél az idegenektől vagy túl anyás lessz.
Ez meg nem biztos ,hogy a te fiad ebben van lehet csak tul anyás.
Keresztfiam ugy alszik csak ha az anya is vele van de ő ha meglát egy dokit vagy az idegenektől ordít,nincs el egyedül 2 percet,márha nem latja az anyát magy utána. na ez szeparácios szorongás.
Én kérdeztem erről a gyerekorvost mert az hittem az én fiam is ez de nem és azt monta ki kell hogy nőjék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!