Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bíborka, Borbála vagy Boróka?

Bíborka, Borbála vagy Boróka?

Figyelt kérdés
Nektek melyik név tetszik a legjobban? Nem tudunk dönteni, de mindenképp Borit szeretnénk. :)
2016. jún. 17. 09:35
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Egy férfi keresztnév. A Bíbor is nagyon tetszik, csak olyan hülyén hangzik, hogy Balázs/Jani/Pál/Bálint/Máté/Illés Bíbor.

Amikor a kisfiúnk született, akkor is nagyon tetszett a Szilárd, csak pont emiatt nem mertük neki adni :(, így ő Bertalan/Berci lett.

Vagy csak mi bonyolítjuk túl, hogy ne adjunk neki melléknévként is létező nevet?

2016. jún. 17. 14:18
 22/27 anonim ***** válasza:

Borbála a legjobb akkor szerintem. Azzal biztosan nem fog hülyén hangzani és mindenki Borinak fogja becézni alapból (míg a Bíborkát Bibinek a Borókát Borkának is szokták).

De vezetéknévtől függ pl. Bálint Boróka hülyén hangzik, amellé sokkal szebb a Borbála és a Bíborka.

2016. jún. 17. 19:48
 23/27 anonim ***** válasza:
54%
Bíborka. Nekem a Borbáláról egy tehén jut eszembe. (Bocsi). A Borókáról meg sajnos nem jó ismerősömre asszociálok. De a Bíborka szép és nem babás!
2016. jún. 17. 23:01
 24/27 anonim ***** válasza:
Mi lett a kislány neve?
2016. okt. 29. 19:55
 25/27 A kérdező kommentje:
Boróka lett :), bár küzdeni kellett a férjemmel, mert ő meg Lenkét szeretett volna, de nem akartam, hogy idétlenke, ügyetlenke, esetlenke, stb. legyen. Aztán ő választott végül a 3 név közül. :)
2016. okt. 30. 08:19
 26/27 anonim ***** válasza:
0%
Hát, szerintem a Lenke sokkal szebb mint a Boróka, aki később lehet bor, bogyóka, bor róka is... Bár mostanában divat nem ember nevet adni a gyereknek.
2016. okt. 30. 08:31
 27/27 anonim válasza:
Nekem Boróka a nevem, és sose piszkáltak vele. Nekem nagyon tetszik, mert egyedi és különleges. Felnőtt korban se idétlen, mert nincs olyan, hogy boró. Sok sikert a kislánnyal!Gratulálok hozzá!
2017. okt. 5. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!