Kisbabával egy szobában lehet nyitott ablaknál aludni éjjel?
Tetőtérben van a háló és a fürdő, a konyha és a nappali pedig lent. Egy szoba van csak, azért a baba velünk egy szobában fog aludni, de külön ágyban természetesen. Nyáron amikor kint 40 fok van, akkor odabent is akár 30-35 fok van. Éjszaka nyaranta eddig kinyitottuk a két ablakot, és jók lehűlt a szoba, csak így lehet aludni nyáron.
De Július végén megszületik a kisbabánk. Így is aludhatunk nyitott ablakok mellett, vagy nem? Ha egy kis sapkát és egy vastagabb rugit adunk rá estére, úgy is megfázhat?
Ő aludjon legtávolabb az ablaktól, és persze kell a szúnyogháló is.
Vastag rugi helyett tavaszi hálózsákot adnék rá, alá bodyt. Cérnasapkát nem feltétlenül, ha nincs hűvös és huzat.
Amúgy meg úgy is sokat fent leszel a szoptatás, pelenkázás, stb. miatt a kezdeti időkben, így gyakran tudod ellenőrizni a hőmérsékletét (akkor van rendben, ha a tarkója kellemesen meleg, de nem izzadt).
A nyitott ablak nem akadály, a kereszthuzat annál inkább. Mindjárt 1 éves, de még most se szellőztetünk úgy, hogy érje a huzat.
Ablak alá ágyat nem tennék.
Én azért írtam, mert én, mint aki tetőtérben él, nem tudnék egy percig sem csukott ablak mellett megmaradni kánikulában (nappal, amíg kint melegebb van, mint bent, addig zárok és árnyékolok, mihelyst jön az esti enyhülés, sarkig tárok mindent), az meg a babának se jó, meg nektek se jó. Hacsak nem szereltettek be légkondit. Most még nem voltak annyira brutálisan melegek, de így is kell éjjel folyamatosan szellőztetni, hogy kordában tartható legyen a nappali hőmérséklet.
O.K., ablak mellett. Azt te tudod megítélni, ott milyen huzatos, de azért nyilván huzatosabb, mint tőle távolabb, szóval azért az se ideális. Amíg picike, egy lepedővel vagy takaróval "csinálhatsz" neki szélárnyékot, odaterítheted a kiságy ablak felőli végére, de ha nagyobb lesz, azt könnyen lerángathatja és magára tekerheti, szóval nem feltétlenül a legjobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!