Minél nagyobb a baba, annál inkább benn kell lenni vele a lakásban? Vagy ti hogy oldjátok meg a mozgásfejlődés segítését?
A babánk 3 hónapos, naponta ki szoktunk menni vele több sétára, étteremben, kávézóban is jól elvan. Mindenhová el tudjuk vinni magunkkal, tömegközlekedve és gyalog is.
Mostanában nagy erőkkel elkezdett mocorogni, átfordulni meg a fejét emelgetni. Most többet kellene terepen lennie (babaágy, föld, játszószőnyeg)? Gondolom, ha egy parkban leteszünk egy plédet, az nem elég jó terep a fűcsomók miatt.
Naponta mennyit kell őt hagyni gyakorolni a mozgásfejlődést, itthon?
Azért gondold már végig, mikor mozog a babád? Azt mondod, nem 1-2 órára mentek el otthonról. Számold hozzá az elkészülést, az utazást, az etetések idejét, meg a baba alvásait.
Nekünk itthon is kellett tornáznunk napi 3-5 alkalommal, ebből 3 jött össze és igen, a nap nagy részében itthon voltunk, h mozoghasson. Nem cibáltam magammal hordozóban boltból ki, boltba be. Igen, ez az időszak arról szólt, h beinduljon a mozgásfejlődése, h behozza a lemaradást és nem az én kiruccanásaimról.
Most már minden oké, ki tudunk mozdulni hosszabb időre is, de még most is figyelek rá, h ne üljön órákat a babakocsiban.
11: hozzászámoltam az egész mindent a kb. 2-3 órába, készülődés ilyen picinél még szinte semmi. Azt mondták, napi 3-szor tegyük addig hasra, míg nem ordít. Ez kb. 15-20 perc, ennyit egész nyugodtan tud mozogni.
Csak a későbbiekre gondoltam a kérdésben (azt hittem, hogy ez világos), hogy mostantól kellene-e többet parkban lennünk, de erre jó megoldás a polifoam:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!