Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért sír a 14 hetes kislányom...

Miért sír a 14 hetes kislányom, ha más is karjaiba veszi?

Figyelt kérdés
Kb. 3 hete a kislányom hirtelen elkezdett sírni, mikor az anyósom a karjaiba vette. Utána meg fokozatosan a tobbi családtagnál is sírt. Mára néha elég, ha valaki csak hozzászól és máris eltorik a mécses. Kulon lakunk a szuloktol és a kicsi egész nap velem van otthon, az apukája csak este jon meg. Kocsikázni ritkán szoktunk, mivel nem marad meg a kocsiban, ha ébren van. Mindig ki kell ot venni, mert visít. Lehet az oka a sírásának más karjaiban, hogy fél toluk, vagy csak egyszeruen az más érzés neki, mint mikor nálam vagy az apukájánál van. Hogy tudom ot errol leszoktatni? Vagy hogyan tudom elérni, hogy mással is ellegyen ne csak velem? Vagy ha nagyobb lesz, akkor megváltozik? Mit tegyek? Nem tudok vele még a nagyszulokhoz sem menni, még ott is mindig a karjaimban kell, hogy tartsam, hacsa nem akarom, hogy sírjon.
2008. szept. 26. 15:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez a "korral" jár. Ilyen idős babák gyakran megijednek a számukra idegen emberektől. Csak nálad érzi magát biztonságban. Majd elmúlik.
2008. szept. 26. 15:35
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem meg többet kellene emberek közé vinned. Értem én, hogy ordít a babakocsiba, de akkor esetleg hívj meg hozzád barátnőket, vagy más kisgyerekes ismerősöket.

Szerintem nem " a korral jár", mert akkor az én fiam már kiüvöltötte volna a lelkét. Nagyon sokat voltam kint vele tavasszal, és nyáron is. Lakótelepen lakunk, és mindíg volt egy szomszéd, barátnőm aki felvette. Sokat volt mások kezében, és nem fél senkitől. A nagylányom szintén így volt.

Biztos nem egyformák a babák, de szerintem szoktatás kérdése is.

Azért sok sikert neked, és kitartást!

2008. szept. 26. 17:11
 3/7 anonim ***** válasza:
53%

szerintem valaki rosszul fogta, és mivel még nem nagyon tudja megkulonboztetni az embereket, csak akinek nincs apa meg anyaszaga, ezert mindenkitol fel.

szerintem ha nem fogdozzak par heten belul elmulik, es fokozatosan ujra lehet massal is.

szoval lehet h a rossz emlek

2008. szept. 26. 17:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Lányom most 15 hetes, és ugyanez a gond-vagyis hasonló. Eddig mindenkrire csak mosolygott, bárko odamehetett hozzá, felvehette. És pár hete elkezdte, hogy végigbőgte a védőnőt, sírt a dédinél (akinél naponta több órát tölt kettesben) sírt a dokinál, és most a rokonoknál is. Szerintem is van egy ilyen kor, csak én azt hittem, fél év körül jön, de a doki azt mondta, bármikor jöhet. Kicsit megilyed az idegenektől.

Én ilyenkor átveszem, megnyugszik nálam, és visszaadom , ha kell megint megnyugtatom. És egy idő után megbarátkozik mindenkivel. Szerintem ilyen finoman te is próbálkozhatsz, mert jó, ha megszokja az idegeneket, de erőltetni persze nem kell, ha nagoyn nem megy.

2008. szept. 26. 21:30
 5/7 anonim ***** válasza:
az én lányom most 3 hós és mostanáig mindenki másnál elkezdett csuklani , mostmár kezd erről leszokni , most az öklét cuppogtassa ha más valaki felveszi.Hidd el át fog menni rajta csak türelem és ha sirni kezd mindig vedd át és nyugtasd meg.Kell neki a biztonság , amit csak te tudsz nyújtani a számára.
2008. szept. 27. 11:24
 6/7 anonim válasza:

Nehezen fogadja el babád az idegeneket. Semmi baj, majd alakul csak egy kis idő kérdése. Mivel nagyobb részt téged lát egész nap - gondolom nem nagyon járnak vendégek hozzátok vagy nem gyakran mész te látogatóba a babával - a Te arcodat szokta meg és persze másodiknak az apja arcát.

Jó tanács: Ha idegen veszi fel, figyelmeztest az idegent, hogy mi várható a baba részéről, hogy ne legyen kellemetlen helyzet. Ha mégis kiadod a bábát a kezedből probálj úgy állni, hogy lásson ill. ha látod, hogy sírásra görbül a kisajka tereld el a figyelmét játékkal vagy vágj neki grimaszt. Persze ha sír vedd át, nyugtast meg, várj egy picit és később miután megszokta az idegen hangját, jelenlétét a akarod add át a babát. Az is jó ha kezedben vagy öledben tartva nézi és hallgatja az idegent - vagy közeli rokont akit ritkán lát - és később átadod az illetőnek de úgy, hogy a baba téged mindenképpen lásson.

Remélem nem körülményesen írtam le de nálunk ez bevált.

4,5 hónapos baba anyukája.

2008. szept. 27. 14:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek koszonom a tanácsot. Bízom benne, hogy ha a javasolt módon fogjuk szoktatni, akkor majd kinovi/elmúlik ez a sírás. Természetesen mindent megteszek ennek érdekében.
2008. szept. 27. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!