Milyen játékokat és pontosan milyen kortól ajánlotok újszülött babának?
állítólag a kontrasztokat szeretik nézegetni. Ha egy papírra rajzolsz fekete csíkokat, meg egy egyszerű mosolygó arcot, az tetszeni fog neki.
Az én kisfiam ugyan le se tojta ezeket, de ő nem nagyon nézelődött, inkább csak sírt állandóan a hasa miatt, de hátha a te babádnak bejön :)
Nálunk is van falimatrica a kiságynál meg a pelenkázónál. Lelógó meg csillogó dolgok még nincsenek, de szerintem akkor az lesz a következő, meg a játszószőnyeg!
Lehet, hogy nagyon korai, de szoktam neki mesélni is, néha nagyon figyel, meresztgeti a szemeit... bár lehet, hogy csak azon gondolkozik, hogy "ez meg mit gagyog itt érthetetlen nyelven?!"
Köszi az eddigieket és várom a további ötleteket is! :-)
Szia!
Az én fiam 2 hónapos. Az ágya fölötti forgó zenélőt most kezdi élvezni. Eddig nem foglalkozott vele, mert mindig oldalra fordította a fejét, és így nem látta, hogy mi van pont a feje fölött.
A párnája mellett, a kiságy rácsánál az elejétől fogva van egy kisebb kék egérke. Na azt imádja nézni, és gagyogni neki. Ha kicsit arrébb rakjuk, akkor fordítja a fejét utána. Próbálj ki egy állandó figurát az arca mellé rakni a kiságyba, előbb utóbb felfigyel rá, és ameddig meg nem unja, nagyon jót fog vele "vitatkozni".
A falon szintén megtalálható a 100 holdas pagony összes tagja. Azokat is nagyon szeretjük. Ha büfizünk és sétálgatunk a szobában, akkor mindig úgy kell tartanom, hogy azt a falat lássa, ahol Micimackóék vannak.
A játszószőnyegre kb egy hete rakom le. És szerintem most még én jobban élvezem mint ő. A kezével véletlenül csapkodja még a játékokat, és ez nekem nagyon tetszik. Ő meg még nem igazán tudja mit csinál, de így fog rájönni, hogy tudja használni a kezeit.
Nekem a fejlődésneurológián mondták, hogy a kontrasztokat nagyon szeretik és mint olyan pl egy sakktábla (fekete fehér négyzetek miatt) rendkívül izgi a számukra.
Szerintem számára egyébként most a legizgalmasabbak az arcok. Hajolj hozzá közel -(persze ne sokáig) és énekelgess neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!