3 és fél hónapos babáimnak adhatok-e almát ha eddig csak anyatejet kaptak?
Figyelt kérdés
A délutáni szopi után olyan hamar (kb. másfél óra után) megéheznek mindig, gondoltam akkor lehet gyengébb a tej? ha adnék egy kis almát, akkor estig jobban kibírnák, lenne idő termelődni a tejcsinek. Mert mivel ikrek, 3-4 óránként mindkét cici ürül, tehát kevesebb idő van regenerálódni mint egy babánál.2010. ápr. 11. 21:54
1/8 anonim 

válasza:

Adhatsz.Esetleg tehetsz bele egy kevés kekszet is.Az enyémek szerették.Piskótát négyhónapos koruk után tettem a gyümölcsökbe nekik.
2/8 anonim 

válasza:

nekem egy babám volt , első honapban kapott tápszer kiegészitést, de utánna már csak anyatejet. mi 3,5hósan kezdtük a hozzátápit almával. semmi baja nem volt.
de kérdezd meg a védőnőd h mit javasolna.
3/8 anonim 

válasza:

az teljesen normális, hogy délután nem bírják addig szopi nélkül, mint máskor. csak emiatt ne kezdd még el a hozzátáplálást. Ez mindenkinél így van. Örülj nagyon, hogy mindkettőjüket is tudod csak szoptatni!!!!!!!!!!!!!!!
4/8 anonim 

válasza:

Én is 3,5 hónaposan adtam először frissen facsart pár korty almalét a babámnak. Ő félig tápszeres-félig anyatejes volt, és a védőnő mondta, hogy nyugodtan kínáljam almával. Szerette :)
5/8 anonim 

válasza:

Szerintem SE almát és pláne NE kekszet, piskótát ne adj. Nekem is ikreim vannak és 6 hónapig csak anyatejet kaptak. Néha én is elbizonytalandotam és adtam tápszeres pótlást. Hidd el, hogy az való 6 hónapos kor alatt és nem nem alma. Nincs kész a gyomruk még anyatejen és tápszeren kívül másra. Kitartás!!
6/8 anonim 

válasza:

Háát.. elég ellentétes válaszokat kaptál. :) Szerintem hallgass a saját megérzésedre és a védőnőtökére, aki feltehetően jobban ismer benneteket! (Én is rá hallgattam, és sose bántam meg).
7/8 anonim 

válasza:

Természetes, hogy délutánra kevesebb a tejed.
Az én ikreim 5 hónapos korukig éjjel-nappal 2 óránként igényelték a szoptatást, mégsem fordult meg a fejemben, hogy hozzátápláljak (6 hónaposan kezdtem).
Természetesen ha Te úgy érzed, hogy számodra ez nagyon megerőltető, tégy belátásod szerint.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Valóban megoszlanak a vélemények. én is inkább a szopcsi mellett vagyok, csak délután és az sem mindig van úgy hogy annyira felpuhul a cicim, és fél óra-óra múlva még nincs kész egy újabb kajcsira. Ezért gondoltam. Eddig kétszer adtam nekik almát, szerették.
2010. ápr. 13. 21:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!