Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én vagyok ennyire érzékeny?

Csak én vagyok ennyire érzékeny?

Figyelt kérdés
Mondhatni nagyon jó dolgom van, anyukám mióta megszületett a kislányom, minden nap jön segíteni, viszont amikor egyedül maradok a babával és sír, mert akkor nem tudok még majdnem wc-re se menni tőle, nagyon hamar kiborulok. A végén már mindketten sírunk. A párom mostantól iskolába jár, ami megnehezíti a helyzetet, ez heti 3 alkalom és pont az esti nyűgös időszakban maradok egyedül. Már szinte félek az estéktől, hogy megint kiborul a bili. :( Nagyon érzékeny vagyok szerintetek? Mit lehet tenni, hogy lehet erősíteni magam?
2008. szept. 25. 21:56
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja esetleg tudtok ajánlani valami homeos enyhe nyugtatót vagy alvászavarra valami szert, mert aludni is nagyon rosszul alszom, miután felébredt hajnalban a pici kb. 1-2 órát csak forgolódom. Egyébként 4 hós a lányom és imádom!
2008. szept. 25. 21:57
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

:) Nekem is volt ilyen. Az én fiam elég sokáig8vagy 6hós koráig) nem lehetett egyedül hagyni. Én vittem mindig magam után. Persze a wc-re nem! :) Majd eljött az az idő hogy elkezdett mászni és felfedezte a világot. Onnanstól kezdve jóformán egyedül elvan egész nap,én meg csináloma amgam dolgom. Most 10hós. Nem vagy érzékeny,nagyon kimerítő ám,egy ilyen picivel,aki nem pont minta gyereknek számít...

Homeos bogyit meg mindjárt keresek neked.

2008. szept. 25. 22:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszoló vagyok.

[link]

[link]

[link]

Remlem tudtam segíteni! Ezek közül válogass.

2008. szept. 25. 22:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak nyugtatni és biztatni tudlak!

Én a kisfiammal még éjszaka is fel le járkáltam, hogy legalább ő aludjon éjszaka és én volt úgy , hogy egy hét alatt 20!!! órát aludtam. Ez tartott kb 4 hós koráig. Aztán 7 hónapos korában már mászott és érdekelték a játékok egy kicsit (kb 10 percre foglalta le az öszzes játék egymás után). Mos kilenc hónapos és egyre jobban önállósodik, persze még most is utánam mászik a konyhába is, de legalább nem kell fél kézzel kavargatnom az ételt!

És tudok hajat mosni végre! Azt nagyon szereti nézni, hogy tekerem a törülközőt a hajamra!

Kitartás! Már nemsokára minden jobb lesz! Sőt! Szerintem a hálós járókát is ki kellene majd próbálnotok!

Ja! Ha megnyugszol, aludni is könnyebb lesz!

Annyira együtt érzek veled!

2008. szept. 25. 22:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Alvászavarra a SEDATIF PC komplex szert ajánlom neked, ezt még a babáknak is ajánlják, ha nem tudnak el- vagy visszaaludni.

Én sem szerettem egyedül lenni a babámmal eleinte, aztán javult a helyzet. Szerintem is, miután majd elkezd kúszni-mászni javulni fog a dolog. Addig is kitartást!

3 hós baba anyukája (de ez már a második kislányom!:-)

2008. szept. 25. 22:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is kb 4 hónapig tartott ez az időszak.Rájöttem hogy féltem egyedül lenni a babával.Egy-két hét alatt megszoktam, rájöttem hogy nincs mitől félni és megszüntek az ilyen gondok.Biztos érzik ezt a babák is.Most 10 hónapos mult,de ha pár napig itt van anyu vagy a párom utánna ugyan ugy félek vele kettesben maradni,pedig nem is síros
2008. szept. 25. 22:34
 7/10 anonim ***** válasza:
81%
Ahogy írtad is túl jó dolgod van. Nekem semmi segítségem nem volt, nincs és nem is lesz. Csak a férjem, de ő váltó műszakban 12 órázik. Rokonaink nincsenek, kihalt mindenki. Tehát az első perctől mindent meg kellett tudnom oldani, pedig még mindíg nem épültem fel 100%-ig a szülés után mivel olyan sérüléseim lettek. Persze én is tele voltam félelmekkel, de a gyermekem érdekében ezeket azonnal el kellett nyomni magamban, hiszen ő nem érezheti meg hogy én izgatott vagyok. Ja és a párom ez mellett még másodállást is vállalt tehát még akkor sincs itthon amikor szabadnapos lenne. Úgyhogy szedd össze magadat és koncentrálj az anyaságra, és a kisbabádra. És halgass az anyai ösztöneidre. Hidd el, hogy ha helyre rakod az önbizalmadat, akkor ezek a problémák is megszünnek és nem hatalmasodnak el rajtad. Ez sem neked sem meg a babádnak jó. Ráadásul ők nagyon nagyon érzékenyek és ha te feszült vagy azt ő is azonnal megérzi. Egészséges gyönyörű kisbabád van, tehát nincs mitől félned. Ha meg már ennyi segítséget kapsz az édesanyádtól akkor használd is ki. Gondolok itt arra, hogy amikor ő ott van és segít akkor te próbálj lazítani, kiakpcsolódni, pihenni egy kicsit. Így te is kiegyensúlyozottabb leszel és több erőd és kitartásod lesz az egyedül töltött órákra. És ha elfogadsz egy jó tanácsot, nekem legalábbis nagyon bevállt, hogy rendszert vittem az életünkbe. Itt most nem arra kell gondolni hogy katonás rend, hanem hogy a gyermekemnek egyfajta biztonság érzetet adok azzal, hogy tudja az etetés után játék, vagy séta, majd egy kis alvás stb... Ugyanakkor a sors elvett tőlem mindenkit viszont egy áldott jó kisbabával ajándékozott meg aki az éjszakákat mindíg átalussza, és nagyon keveset sír. Csodálatos kiegyensúlyozott baba, de ebben nekünk is nagy szerepünk van, hogy ő ilyen. Sok sikert. 5 hós kislány anyukája
2008. szept. 26. 07:38
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is bízz magadban, és hallgass az ösztöneidre, azt hiszem ez a legfontosabb. Szerintem mindenki így van ezzel az elején, bár azt nem írtad mennyi idős a babád.

Nekünk a játszószőnyeg vált be nagyon az elejétől. Mindig hagytam, hogy azon próbálja feltalálni magát, és szerencsére akár egy-másfél órát is elvan rajta. Egyébként mikor majd mosolyog és láthatóan kommunikál Veled, minden átvirrasztott éjszakát egy pillantás alatt elfelejtesz!

Alvásra nekem a legjobban a teekanne Sweet Dreams teája jött be, szerintem egy próbát megér.

Esténként kérd meg a párod, hogy masszírozzon meg tetőtől talpig valami kellemes illatú olajjal, az neked is jót tesz, a tejtermelésnek meg pláne. Ha te nyugodtabb leszel, akkor a baba is.

Kitartás, ez az időszak is elmúlik

2008. szept. 26. 07:43
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is a SEDATIF PC-t ajánlom, tényleg jó és nincs káros mellékhatása.

A kiborulás nálam is volt az elején, idegesítetett, hogy ordít a baba, fáradt voltam, és semmi nem segített, bármit csináltam vele. Hallottam egy mondást: a kutya ugat, a macska nyávog, a kisbaba sír. Vagyis neki ez a dolga! Hülyén hangzik, de én ettől megnyugodtam, valószínűleg azért, mert már nem éreztem magam alkalmatlannak, hiszen termászetes, hogy a baba gyakran sír. A nyugalmam miatt jobban átvészeltem a pocifájós korszakát, segítettem neki, hogy ottvagyok, és szeretem, dajkálgatom, magamhoz ölelem akkor is, ha neki fáj és sír, én pedig fáradt vagyok. Nem számít, lényeg, hogy Ő érezze, hogy vele vagyok. Ne ijedj meg a babádtól! Egyedül is meg tudod oldani, hiszen az édesanyja vagy! Más baba is nyűgös, ezen túl kel jutni! Gondolj arra, hogy nagyon sokan ugyanezt éljük át, akár veled egyszerre is, ott éjszakázunk mi is!

2008. szept. 26. 09:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen csajok, nagyon rendik vagytok, hogy bíztattok. Igyekszem erőt meríteni, mert azt tudom, hogy a babám is megérzi és tudja, hogy ideges vagyok. Azok az esték nehezek, amikor apuci iskolába van, ez heti két alkalom. És biztosan nem véletlen, hogy akkor a legnyűgibb. Gondolom megérzi a feszültségem, nomeg gondolom hiányzik az apukája, tudja, hogy nem a megszokott rendben mennek a dolgok. :)
2008. szept. 27. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!