13 hónapos a fiam és még nem mondott egy értelmes szót sem, csak babanyelven beszél?
Figyelt kérdés
Anyum szerint én már ilyenkor tudtam pár szavat és néhány állathangot utánnozni és mostmár egyre sürübben vágja ezt a fejemhez. Nektek mikor mondta ki babátok az elsö szavat amit meg is értettetek?2016. jún. 2. 13:15
1/10 anonim válasza:
15 hónaposan az apa volt az első szó.
Ne sürgesd azt a gyereket semmivel, amilyen kérdéseket itt olvasok, egyre korábban akarjátok, hogy beszéljenek a gyerekek. 2-3 éves korában ráér beszélni!!!!!!
3/10 anonim válasza:
Ez kemény! Az anyja se tud beszélni, akkor hogy tanulna meg a gyerek?
4/10 anonim válasza:
Állítólag én már másfél évesen folyékonyan beszéltem, meg verseket mondtam. A fiam meg 2,5 évesen mondott ki először értelmes szót, előtte csak morgott, huhogott. Nagy ügy! Most 4 éves, olyan dumája van, hogy beszarás! És hihetetlenül okos.
5/10 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek a helyesírásomért nem magyar iskolába jártam, de szerintem aki külföldön született mint én sokan még ennyire sem tudnak helyesen írni. Amugy pedig örültem volna ha a kérdésemre kapok választ.
2016. jún. 2. 13:23
6/10 A kérdező kommentje:
Aki pedig a kérdésre válaszolt annak köszönöm. Èn sem gondolom hogy már folyékonyan kellene beszéljen, csak egyszerüen kiváncsi voltam más gyerekekre is és persze hogy megnyugtassam anyukámat hogy semmi baj az unokájával.
2016. jún. 2. 13:26
7/10 anonim válasza:
Mondjuk ez nem helyesírási hiba!
Egyébként 13 hónaposan még kell értelmes SZAVAKAT mondania. Teljesen elég ilyenkor még a babanyelv. (egy logopédus)
8/10 anonim válasza:
Kimaradt a nem. Tehát, nem kell még értelmes szavakat mondania.
9/10 anonim válasza:
az én fiam 22 hónapos...hát a "nem"-en kivül nem mond semmit :) néha a 'papa" amit mond mikor meglátja apósomat, meg az "apa"-t mondja így úgy kicifrázva, összekeverve a betüket kitoldva még párral :) de egy percig sem féltem attól hogy gond lenne, érteni ért mindent...majd megszólal egyszer azt nem győzőm majd hallgatni :)
10/10 anonim válasza:
Enyém 2,5 éves koráig nem beszélt. Bekerült bölcsibe, azóta be nem áll a szája. Egyik napról a másikra jöttek belőle a szavak. Most 5 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!