Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan becéznétek az Olivér...

Hogyan becéznétek az Olivér nevet (Olin kívül)?

Figyelt kérdés
Olivér lesz a fiunk neve, de nem tetszik az Oli becenév. Én úgy gondoltam, hogy mindig csak simán Olivérnek fogjuk hívni, de a nagyszülők elkezdték Olinak becézni, ami nem tetszik. Van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne másként becézni?
2016. máj. 30. 08:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha nem tetszik az Oli akkor keressetek másik nevet. Nem tudod kivédeni majd hogy ne szólítsák Olinak soha sehol. Most vagy mindig zavarni fog, vagy mindig megszólítasz majd mindenkit?

Amúgy nekem is pont az Oli becézés miatt esett az Olivér név és a Vera becézés miatt a Veronika, pedig amúgy nagyon tetszenek. De ha a becézése nem tetszik, akkor veszett ügy. Senki se fogja Liv-nek vagy Livinek hívni, mert eröltetett és nem is szép, ráadásul lányos.

2016. máj. 30. 11:20
 12/17 anonim ***** válasza:
Gyűrkőzzetek még egy kicsit az utónév listával, kizárt, hogy csak egy név tetszen neki. Írjatok fel mindketten 3 nevet, ami tetszik, és azt szűkítsétek.
2016. máj. 30. 11:47
 13/17 anonim ***** válasza:

Liv, Livi az tényleg a Lívia beceneve. Tartozhatna több névhez is, de már az emberek ehhez szokták meg így biztosan furcsa lesz mindenkinek. Pl.: Krisztián nevű ismerősömet hívták Krisztinek a szülei, de hamar megbánták és leszoktak róla a többiek cikizése miatt és utána a vezetéknévből becézték a kisfiút. Nem értem miért nem választottak valami olyat, ami tetszik nekik...

Szerintem ha ennyire nem tetszik az Olivér akkor még keresgélj, mert meg fogod bánni. Nem tudod megakadályozni hogy a többiek Olinak becézzék ugyanis ez az elfogadott beceneve a névnek és 10-ből 9 embernek ez ugrik be.

2016. máj. 30. 12:32
 14/17 anonim ***** válasza:

Olcsi becézést hallottam még.

Olkó, Oló, Oliv, Olcsó, Livér.

2016. jún. 2. 12:18
 15/17 anonim ***** válasza:

Van az ismerősi körünkben Olivér, 2 éves fiúcska, és nem becézik. Kicsi Olivér, drága kis Olivér - ezt szoktam hallani. Vannak nem becézhető nevek, sztem a Dávid is ide tartozik (leszámítva a Dávidkát:). Vannak akik nem szeretik a becézgetést, én sem amúgy. Édesanyám sem becézett, ő kérte is a nagyszülőket, hogy ne tegyék, és már tini koromtól ragaszkodtam hozzá én is, hogy ne a rövid, i-s változatú nevemet mondják.

De én is azt javaslom, hogy mégis csak próbáljatok meg egy közös nevezőre jutni a névválasztásban, vagy pedig ragaszkodj hozzá, hogy ne Olizzák.

2016. jún. 2. 13:02
 16/17 anonim ***** válasza:
Sehol nincs az előírva, hogy a becenévben ugyan olyan sorrendben kell következzenek a betük, mint az eredetiben. Van Oliver a rokonságban, igaz, nem itthon élnek, Őt Voli (pont az Olit kikerülendő) és Lusi( ez az egyik Olus-ozni kezdő, aztán erre áttérő nagynéniről ragadt rá) néven becézik, ha nem Oliver. Bár én is azon a véleményen vagyok, hogy ez a név úgy ahogy van jó és felesleges becézni. A szülők amúgy is ráragasztanak mindenféle nevet a gyerekekre (a mi kisebbünk épp Pupák vagy Nyuli), inkább a rokonok állnak rá a becézésre, ahogy én tapasztalom.
2016. jún. 2. 15:45
 17/17 anonim ***** válasza:

A kisfiam Olivér, és mi is hezitáltunk a becézés miatt, mert nekem sem tetszik az Oli/Olcsi/Olika.

Plusz kicsit mi is úgy voltunk a választással, hogy ez volt a közös nevező, de egyikünknek sem az első a listán.

Ennek ellenére, így 1 év után imádom ezt a nevet, el sem tudnék képzelni neki mást. Mi egyáltalán nem becézzük, a nagyszülők se, de úgyis becsúszik pár Oli meg Olika az orvosi rendelőben vagy a Dédinél :) Én nem javítom ki, nem foglalkozom vele, mert szeretetből jön. Később majd úgyis eldönti, mi tetszik neki. Addig meg marad Olivér :)

2016. jún. 2. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!