Aki városból kisváros melletti faluba költözött, nem bánta meg később? Pro-kontra?
Nekem csak egy ilyen sztorim van: A főnököm a 90-es évek nagy kivándorlási hullámjában költözött Budapestről Bp melletti faluba. Ott éltek 10 évig, aztán visszaköltöztek. Ők nem bírtak beilleszkedni ott a közösségbe, és nem tudtak igazán úgy élni, amit elképzeltek a vidéki idillben. A gyereket is behordták suliba Bp-re, ők is benn dolgoztak, így a benzinköltségük és bérletköltségük iszonyatos volt (természetesen a mi munkahelyünk se térít semmit).
Szóval ők visszaköltöztek és itt boldogok a városban.
Talán nem vagyok jó példa, mi Budapestről költöztünk Szentendrere. Én a III. Kerületben dolgozom a hév vonalán, a Bp-n kívüli utazast 85%-at fizetik, a férjem pedig országos szinten dolgozik ő céges autóval jár.
Nekünk nagyon bejott, imádunk itt lakni.
Mi Nógrád megyei kisfaluból költöztünk Bp-re!
Utálunk itt lakni!!! A nyáron költözünk egy 15 km-re lévő kisvárosba!
Már alig várjuk!!! :)
Nálunk is csak a 9ft/km van, mi is kocsival járunk majd dolgozni, de a nyugalom és az h kertes házunk van mindennél többet ér, nekünk és a babánknak is!
Ha a munkahely nem kötne ide legszívesebben visszaköltöznénk a szülőfalunkba. Imádunk ott lenni, bár onnan is a legközelebbi városka 30km
Mi 4 év budapesti albérletezés után költöztünk ki egy Pest melletti községbe (15 km-re). Egyébként zala megyeiek vagyunk, de ott nincs sok munkalehetőség ezért jöttünk fel Pestre.
Szóval most Pest mellett lakunk, a bejárás az kicsit gáz, nekünk 9 Ft/km-t fizetnek, de így is megéri. Én nem tudnék Bp-en élni, főleg gyerekkel. Itt sokkal jobb, kertes ház, rengeteget lehet kint lenni stb. Nem bántam meg és nem költöznék vissza. Férjem talált közelebb munkát, tehát nem is Bp-re kell bejárnia, én majd Budapestre fogok.
Bp-ről költöztem ki az agglomerációba, 10 percre a Bp. táblától.
Nekem nagyon fura volt, mert annyira falu feeling van, hiába a közelség, de konkrétan nincs itt semmi, pont amiatt.
A tömegközlekedés egy katasztrófa, de szerencsére 10 percre van a melóhelyem és van céges kocsim, amúgy kb. 1,5 óra lenne az út...
Most már örülök a nyuginak, de nagyon nehéz volt hozzászoknom.
Amúgy nem értem, miért gondolják az emberek, h a városokban nincs kertes ház???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!