Mi a véleményetek a di-per-te védőoltásról? Tényleg méreg, mint ahogy egyesek állítják, vagy hasznos dolog?
Hasznos-e? Olvastad a Kincskereső Kisködmönt? Anyai nagypapámnak és nagymamámnak is halt meg testvére torokgyíkban (diftéria, az a "di"). A szamárköhögés (pertussis, az a "per") is könnyen lehetett halálos kimenetelű. A tetanuszt pedig talán nem kell különösebben magyarázni. És egy pár generáció már felnőtt, sőt meg is öregedett, akiket már oltottak mindhárom betegség ellen. Olvasd el ezt:
Én akkor félnék, ha a gyerekeim nem kapták volna meg.
Ez 3 olyan betegség ellen véd, amit egyszer kap el a gyermek, és abba meg is hal, mert nem tudják gyógyítani csak az oltással megelőzni.
A legnagyobb baja a gyereknek annyi lesz tőle, hogy estére belázasodik esetleg kicsit aluszékonyabb lesz 2 napig. Semmi maradandó.
Az oltások nem ellenünk hanem értünk vannak. Sok betegség tűnt el vagy szorult vissza lényegesen miattuk. Jelentősen lecsökkent a csecsemő és gyermekhalandóság.
HA azt mondom, hogy 31 évesen elkaptam a pertussist (szamárköhögés) és majd 10 hónapig szenvedtem tőle... akkor szerinted hasznos dolog?
2 kezemet összetettem, hogy a gyerekem már túl van az oltáson, és neki nem kell átélnie ezt a szenvedést.
és nagyon reméltem, hogy időközben -amikor még nem tudták mi bajom- nem találkoztam olyan babával (netán kisgyerekkel), akit még nem oltottak.
az a baj ezekkel a rémhírkeltésekkel, oltásellenességgel, hogy elvész a nyájimmunitás.
aki nem oltatja be a gyerekét, azokat veszélyezteti, akiket NEM LEHET (pl betegség miatt) beoltani.
Nincs nyájimmunitás, felüti a fejét a betegség, és bár a felnőttek gyakran jól viselik, a kisgyerekeknél azért előfordul, hogy a szövődményekbe belehalnak...
nem véáletlen ismétlik később, iskolás korban... és nem véletlen, hogy tőlünk nyugatra a felnőtt lakosság részére is 10évenként felajánlják az újraoltást.
azt gondolom, ha a fertőzéstől letelik a 10 év, én magam fogom kérni, hogy oltsanak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!