Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Chamomilla 15ch-t adhatom...

Chamomilla 15ch-t adhatom anyatejbe feloldva?

Figyelt kérdés
4,5 hónapos a kisfiam, nagyon szenved a fogától. Vizet, teát nem fogadja el még egy kortyot se hajlandó lenyelni, egyből kiköpi. Csak a tejci nyeli le :)
2008. szept. 25. 09:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A homeopátiás szereket csak tiszta vízben szabad feloldani, semmi másban, még anyatejben sem!

Próbáld meg két műanyag kanál között (fémmmel nem érintkezhet!) jól összetörni és úgy a szájába adni! Így nem is kell lenyelni, úgyis az a lényeg, hogy a nyálkahártyáról szívódjon fel!

2008. szept. 25. 09:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Na, ez jó. Nekem a patikában azt mondták, h teában oldjam fel és úgy adjam a 3,5 hós fiamnak...

De ő is csak anyatejet fogad el, így eddig abban oldottam. Még csak 2 napja használjuk, de mintha nyugodtabb lenne tőle.

Mi a gond, ha nem vízban oldjuk?!

2008. szept. 25. 09:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az a gond, hogy a homeopátiás szerek nem úgy működnek, mint a hagyományos gyógyszerek. A homeós szerekben a hatóanyag olyan mértékben van higítva, hogy a szervezet nem is a hatóanyagra reagál, hanem egy elmélet szerint a hatóanyag molekuláinak más molekulákon okozott lenyomataira, amit információként ismer fel a szervezet. Ez csak egy elmélet, mert a homeopátia pontos működését még maguk a homeopaták sem tudják biztosan. Mindenesetre az tény, hogy a hatóanyag szinte nincs is jelen a gyógyszerben, éppen ezért szabad adni akár egész kicsi babáknak is, ez az oka annak is, hogy gyakorlatilag nincs mellékhatásuk ezeknek a szereknek. De ugyanebből az okból nem szabad keverednie semmivel, ami más információt hordozhat a szervezet számára. Épp ezért nem szabad előtte-utána fél órával enni-inni, hogy csak az az információ szívódjon fel a tiszta nyálkahártyáról, amit a gyógyszer hordoz, mert bármilyen más információ, egyéb anyag módodsíthatja, vagy semlegesítheti a hatását. A homeós szerek nagyon érzékenyek ebből fakadóan. A homeopaták ajánlása szerint nem szabad a használata alatt illóolajat tartalamzó ételt-italt fogyasztani, mentolos fogrémet használni (lehet is kapni direkt ilyen szerek szedésének idején használható fogkrémet). Ezek mind módosíthatjáka szerek hatását.

Nem tudom, mennyire sikerült érthetően fogalmaznom, remélem, sikerült.

A tea kimondottan olyan dolog, amit nem ajánlanak a homeós szerek szedésének idején, mivel illóolajokat tartalmaz. A gyógyszertárabn, ahol ezt ajánlották, biztosan nem akartak rosszat, de valószínűleg nem homeopata a gyógyszerész, így ezt nem tudhatta.

Érdeklődj egy homeopata gyógyszerésznélm, vagy orvosnál! (főleg, ha nem tudtam elég jól elmagyarázni, talán egy homeopata orvosnak, vagy gyógyszerésznek jobban sikerül)

2008. szept. 25. 13:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Köszi a részletes választ!

Azóta megoldódni látszik a problémám: megpróbáltam simán a szájába adni a golyócskát sé elszopogatja! Így nem kell feloldogatnom meg ezek szerint hatásosabb is. És 1 hét után végre aludt éjjel 6 órát egyhuzamba. Olyan jó vol!

2008. szept. 29. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!