Miért nem lehet az anyatejet mikrózni? Nem fagyasztrott csak hütös.
Figyelt kérdés
2008. szept. 25. 09:12
1/7 anonim válasza:
Mert magas hő hatására kicsapódnak bellőle a vitaminok és az ellenanyagok is. Tehát nem ér semmit. Melegítsd forró vízbe állítva.
2/7 A kérdező kommentje:
OK! Csak elzárták a vizet mert valahol csőtörés van.
2008. szept. 25. 09:20
3/7 anonim válasza:
Akkor ne sajnáld az ásványvizet, és abban melegítsd fel.
4/7 anonim válasza:
Nálunk is volt ilyen: végy ásványvizet, melegítsd fel tűzhelyen, és bele tudod állítani. Mikróba semmiképpen ne tedd, tényleg megöli benne az értékes anyagokat!
5/7 anonim válasza:
Szerintem ha nem forralod fel semmi baja nem lesz..én is ott szoktam melegíteni pár másodpercen-testhőmérsékletűre...teljesen jó és sztem itt még nem ront a minőségén.
6/7 anonim válasza:
Én anno nem is tudtam (senki se mondta), hogy nem szabad mikróban melegíteni a tejet. Mondjuk én sem forraltam soha, csak testmelegre langyosítottam. 10 hónapig így itta (fejtem és üvegből kapta), de szépen fejlődött, és nem volt vitaminhiányos sem. De tényleg azt mondják, hogy nem szabad, csak valaki igazán megmagyarázhatná, hogy a mikrohullám miért hat másként, mi a kívülről melegítés, mert kíváncsi vagyok.
7/7 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan megmeligetheted mikroba testhomersekleture csak ne forrald fel.
Az utolso hozzaszollonak. Az en tudomasom szerint: Az etel magas viztartalmu es a mikrohullam a vizben levo molekulakat mozgatja a hidrogent meg az oxigent. Ettol a mozgastol ho keletkezik es igy az etel felmelegszik. Maganak az edenynek ugye nincs viztartalma ezert az hideg szokott maradni (mar amennyire a benne levo kaja nem forrositja fel). Persze van koze itt a molekulak polaritasanak meg az elekromos mezonek de egyszeruen fogalmazva kb. ugy van ahogy fent irtam. :)
En nem hiszem, hogy a molekulak mozgasa valami vitamint vagy barmit elvonna a tejtol de ettol lehet mas nem igy gondolja. Szeritnem csak ha sokaig forralod a tejcsit akkor lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!