Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ingyenes lesz a pneumococcus...

Ingyenes lesz a pneumococcus elleni oltás?

Figyelt kérdés
okt.1-tól tényleg ingyenes lesz minden 1 év alatti babának? mert azt a felvilágositást kaptam az orvosnál,h csak egyes beteg babáknak ingyenes,1 éves kor alatt is...
2008. szept. 24. 20:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy hete még nem tudták megmondani.Elvileg 2év alatt lesz ingyen gyakorlatilag a dokinőnk csak bizakodik és nem mert semmit sem mondani.
2008. szept. 24. 21:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ma azt mondta a védőnőm,hogy jelenleg 1 év alatti veszélyeztetett vagy fejlődési rendellenességgel született babáknak ingyenes.
2008. szept. 24. 21:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

jelenleg tényleg így van ahogy a második válaszoló írta.

a dokim azt mondta ők még nem kaptak róla kőrlevelet, hogy mi lesz.

egyébként 4000ft-os oltásról van szó.

miért nem a rotát ingyenesítik?( 2x 17000ft )

2008. szept. 24. 21:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Én tegnap kérdeztem a védőnőt, merthogy állítólag a média szétkürtölte, hogy ingyenes (én nem láttam, a szüleim mondták). Szóval a védőnő azt mondta, hogy semmilyen hivatalos állásfoglalást nem kaptak ezzel kapcsolatban. Felhívta az ÁNTSZ-t, ahol azt mondták, hogy a koraszülötteknek, meg a krónikus betegeknek ingyenes, de többet kaptak, mint megrendeltek. Jelenleg nekik sincs róla fogalmuk, hogy mi lesz a maradékkal, hogy kiknek oszthatják, és mi alapján. 1-2 hét múlva kiderül.

Egyébként nekem azt mondta a dokim, hogy 28 ezer Ft az oltás.

2008. szept. 24. 23:47
 5/8 anonim ***** válasza:

Valóban nem 4000 Ft. A védőnőm azt mondta, hogy ha a lánya kérne tanácsot, hogy a rotát, vagy ezt adassa be, akkor ezt ajánlaná. a rota csak egy vírus, a sok más hasmenést okozó közül, ami ellen viszont nincs oltás. Pl kalici... A rota a 21. században már nem egy "veszélyesnek" számító dolog, ha időben látja orvos a kicsit, és megfelelő a folyadékpótlás.

Ellenben a pneumo, sok sok veszélyes betegségtől véd. Én örülök, hogy ezt akarják támogatni, csak tegyék már.. Novemberben lesz 2 éves a nagyobbik fiam....

Judy

3 hós és 2 éves fiúk anyukája

2008. szept. 25. 06:10
 6/8 A kérdező kommentje:
ma felhivom a védőnőt, és ha nem ingyenes akkor is kiiratom,2 hós a fiam,max a következő adagja ingyenes lesz. naon megijedtem,tegnap mesélték,h ismerősőm gyermeke elkapta és 2 hónapot feküdt a gyermekkórházba..
2008. szept. 25. 08:14
 7/8 anonim ***** válasza:

ja, a rota csak egy vírus, ami 0-6hónapig igen veszélyes, hisz csak hányás ,hasmenéssel jár, ami meg ugye kiszáradáshoz vezethet.

mindenesetre az ismerősünk akinek a 1,5éves kislánya elkapta és így ebben a korban is 6.napig voltak kórházban, nem úgy vélekedik, hogy csak egy vírus.

A védőoltás teljes ára 15.957 Ft. 70%-os TB támogatással írható fel az oltás az 5 éves kor alatti, az invazív pneumococcus fertőzésre kiemelten magas kockázattal bíró beteg gyermekek számára a gyermekorvos által. Ebben az esetben az oltás térítési díja 4.787 Ft.

2008. szept. 25. 08:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem kedden azt mondták (védőnő, doki) hogy október 1-től ingyenes lesz 2 éves kor alatt. Már kaptak róla tájékoztatást csak még a azt nem tudják hogy az oltóanyagot mikor és hogy fogják megkapni!

2008. szept. 25. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!