Megéri kókuszmatracot venni?
Én barátnőmtől kaptam kiságyat, ahhoz kókuszmatracot.
Igen kemény, de fiam nagyon jókat aludt benne. Most 3 éves, leesésgátlós ágya van, az is kemén matracos (nem rugós).
Igaz a Tomme Tippee légzésfigyelő nem működött benne, így azt nem használtunk.
A kókuszmatracot azért árulják mert a sehová fel nem használható kókusz hulladékot beletudják valamibe rakni és jó drágán eladni. Mielőtt matracot választotttam alaposan utána néztem. Külföldi matracboltos honlapokon szinte nem is találni kókuszt. Csak a magyaroknál lett ez egy nagy divat, és minden anyuka büszkén mondja, h kókusz matrac a legjobb a gyereknek. Feküdjön csak rá a szülő, én kipróbáltam a matracboltban, kemény mint a beton.
Mi hideghab matracot vettünk, olyan a kialakítása, ha belefúrja a fejét is kap levegőt.
Nálunk kókuszmtracot használt a kisfiam, illetve jelenleg is (6 éves).
Van több rheumatológus/gyermekgyógyász a családi/ismerettségi körünkben, őket kérdeztem még kismamaként, hogy mit ajánlanak.
Egyértelmű volt a válaszuk, hogy picinek, kisgyereknek, fejlődésben lévő szervezetnek (kb. 14-18 éves korig legalább) KEMÉNY legyen az ágya (egyébként felnőtteknek is ezt ajánlják, csak kérdés ugye, hogy ki mihez szokott már előtte 10-20-30-50 évekig- nem érdemes a puha, süppedős matracjoz szokott felnőttnek a keményebb kókuszmatracot csak azért elutasítani, mert ő máshoz szokott!)
A piciknél szükség van a vázizomzat megtartására, támasztására- jobban, mint a felnőtteknél (gondolj bele, miért nem preferálják a szakemberek a mostanában olyan divatos kagylós babakocsikat és nem ajánlják a kagylós autós hordozókban, pihenőkben sem a több órás "tárolást"!)
A sima habszivacs matracnál a tartása miatt jobb, illetve ha fontos számodra az, hogy természetes anyag legyen, jól szellőzzön stb.- sokkal higiénikusabb is tud lenni abból a szempontból, hogy lényegesen lassabban szívja be a folyadékot (illetve szinte nem is szívja be- ha a matracvédőd valamilyen plusz védőzáras anyag- pl. teflonos vagy teszel gumilepedőt, harántlepedőt stb. a kiságyba, akkor gyakorlatilag lefolyik róla a pisi, nem pedig beszívja, mint a szivacsok.
Szellőztetni is jól lehet, így könnyen frissíthető.
A kókuszmatracok között is érdemes alaposan szétnézni, mert van olyan, ami több rétegű (vannak már memorihabbal, hideghabbal kombinált stb. termékek is- talán ezek ötvözik a leginkább a habszivacs és a kókuszrost előnyeit- nekünk is ilyen réteges volt.
Puha, sima, ún. vágott szivacsmatracot és rugós matracot az általam ismert két szakorvos egyike sem ajánlotta jó szívvel. Én betartottam azt, amit ajánlottak, a gyermekem egészséges, jó tartása van, jókat alszik, kitűnő sportoló.
(bár nem tartozik szorosan ide, a párna kérdésben is azt ajánlották, hogy amíg lehet párna nélkül- mi ezt is megtartjuk, illetve mi felnőttek is csak ezekkel az ún. memorypárnákkal alszunk és sokkal pihentetőbb az alvásunk, mint korábban)
Így utólag belegondolva tök felesleges a kokusz matrac. Mi is azt vettünk. Lányomnak marha kemeny volt, nem aludt rajta jókat, es képzeljétek... Bogarat találtam benne.. Ha ujabb babát szeretnenk nem veszünk k.matracot
Amugy a légzésfigyelő hibátlanul működött
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!