Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől hízik gyorsan és sokat...

Mitől hízik gyorsan és sokat a baba? A tápszer az oka?

Figyelt kérdés
4,5 hónapos kisfiam már majdnem 8 kg, és 67 cm. Nem kövér, inkább nagy baba. Aggódok,hogy sokat hízik hetente, tényleg érdemes aggódnom? Naponta kap gabonapépet is(orvos mondta), hamarosan főzeléket is elkezdjük,attól talán nem hízik ilyen gyorsan. 2,8 kg-val született egyébként, baj,ha ennyit hízott már? Mással is előfordult ez?
2008. szept. 24. 14:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem nem baj. Az egyik ismerős anyuka fia is pont annyi idős, mint a tiéd, szintén tápszeres és 9 kg, 72 cm és nagyon édes. Ne aggódj, majd lemozogja. Az én lányom is 4 hónapos és 7 kg 25 dkg. És nem kövér. Lehet, hogy fél éves koruk után már alig fognak hízni. Nekem azt mondta a doki, hogy aki eleinte gyorsan hízi, az a második fél évben lassan fog gyarapodni.

Jó babázást!

2008. szept. 24. 14:36
 2/8 anonim ***** válasza:
41%

Szia!

A válaszom egyértelműen igen.Sajnos a tápszertől a babák többsége felfújódik és sokkal többet híznak hetente,mint az anyatejes babók.Az én kislányom is tápszeres,de én már adok neki almát,banánt,sütőtököt,répát,őszibarackot,burgonyát.Az indok azt hiszem világos: minnél kevesebbet egyen a tpszerből.5 hós baba anyuja

2008. szept. 24. 14:38
 3/8 anonim ***** válasza:
49%

Én hülyeségnek tartom, hogy felfújódnának a tápszertől.

Anno a fiam is tápszeres volt, nem hízott tőle semmit!!!

Ezért elég korán elkezdtem neki a gyümit,főzeléket.. Na, onnantól kezdve mint a bolondgomba:)

A lányom is tápszeres, igaz, nála később kényszerültem rá mint a fiamnál... 4 hónapos múlt 6,5 kg (3,5-el született) 62 cm... 1 nap egyszer eszik gyümit.

Viszont az egyik ismerősöm kisfia, aki szintén egyidős a lányommal 7,5 kg körül jár, ugyancsak 67 cm. Legfőképpen anyatejet kap...

Viszont láttam én már olyan anyatejes babát (éppen tegnap az orvosnál) aki igen-igen húsos volt...

Ne aggódj, nem hiszem, hogy a babád a tápszertől lenne ekkora.

2008. szept. 24. 14:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Én voltam az utolsó, 65 cm a lányom, nem 62:)
2008. szept. 24. 14:52
 5/8 anonim ***** válasza:
80%
Ezzel sosem értettem egyet, hogy "felfújódnak" a tápszertől. Az én lányom 4 hós és legutóbb 59 centi volt és 5770 gramm volt tegnap. A legtöbb hasonló korú baba nagyobb súlyú, akkor is, ha anyatejes. A Tied ilyen ütemben hízik, azt is nézd (bár nem tudom), hogy esetleg milyenek vagytok Ti, illetve a többi családtag, magasság, súly stb. Mi a Párommal kb. 165-168 centik vagyunk és átlagos testalkatúak, a babánk sem túl nagy. Szóval szerintem inkább genetika, minthogy a tápszer.... 4 hós kislány anyukája.
2008. szept. 24. 15:09
 6/8 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Szerintem semmi okod aggodalomra...

Képzeld, az enyém ma 3 hónapos és jelenleg 7580 dkg és 63 cm!:)

Mindenki odavan érte, még a dokink is.

Ja, és a lényeg: kizárólag anyatejet kap, naponta 5-6 alkalommal szopik...

2008. szept. 24. 15:12
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mi a párommal 176 cm magasak vagyunk, átlagos testalkatúak. A párom testvére is nagy baba volt.
2008. szept. 24. 16:07
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Ma mondtam az egyik ismerősömnek hogy tápszert adok neki a cicizés mellé a babámank mert enm elég neki a tejem!!Erre ő jaj miért aakrod felfujatni a gyereket!!

Megőrülök hát télleg igaz hogy felfujódnak tőle és csunyák lesznek tőle a babák??????

2008. szept. 24. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!