Budapesti kismamák, mennyit kell adni a fogadott nőgyógyász dokinak? Megéri fogadott dokival szülni, vagy menyjek ügyeletre?
attól függ, h mit szeretnél, ha jobban érzed magad, h van egy orvosod, aki bejön, akkor fogadj, meg kell kérdezni és megmondja a tarifát, nem szégyenlősek, ált a vizsg 10X-e és gyakran ecélból a magánrendelésére vesz fel
ha nem aggódós vagy, nyugodtan szülj ügyeleten, azok az orvosok is általában valakinek a fogadottjai, nincs ilyen kategória h ügyeletes csak.....nálam az orvos csak dísznek volt, a szülésznő irányította őt is
Én négyszer voltam a 10 ezer forintos magánrendelésen és 20 ezret adtunk a szülés után - azt mondta, amennyit gondolunk. Nem kevesellte. 5 napig voltunk a kórházban, minden nap meglátogatott, a 6 hetes kontrollon is rendkívűl kedves volt. Nagyon elégedettek voltunk, de nem értünk egyet a hálapénzesdivel. Szerencsére nem csak pénzéhes orvosok vannak.
Én azért is örültem a választott dokinak, mert fiatal nő, akinek ráadásul 2 gyereke van, tehát a saját bőrén is tapasztalta, milyen a szülés. Ügyeletnél lutri, kihez kerülsz. Szülés után láttam az egyik szobatársam orvosát, iszonyú szétszórt volt, ráadásul tapintatlan. 9 hónap alatt, azért kiderül, mennyire megbízható.
Az is jó, hogy van kit felhívni terhesség, vajúdás alatt, meg amikor már otthon vagy. Nekem többször is voltak kérdéseim. Persze akár egy jó védőnő is segíthet.
Neked mik az érveid mellette és ellene?
Bennem is van egy ilyen félelem, hogy kinéznek...Magánorvoshoz jártam eddig, akiben nagyon megbízom, de ő magánklinikán vezet szülést. Erre nincs pénzünk. Ajánlott egy kollegáját egy állami korházban. Kedves volt, a vizsgálat után kérdés nélkül közölte a tarifája 100.000 ft.
Azért kérdeztem, mert tényleg nem tudom, hogy ez átlagos-e ez az összeg, vagy tulzás.(Első baba.)
Természetesen számítottunk rá, hogy van tarifa, de max. 70.000-80.000 ft-ra gondoltunk. Csak kölcsönből tudtuk volna ezt is megoldani. (Pedig több évig taultam, mint egy nőgyógyász, de úgy tűnik rosszul választottam.)
El vagyok keseredve.
Valahogy bizalmatlan vagyok ezzel az orvossal szemben.
Nem tudom mit tegyek.
Én írtam az utolsó 3-at. Szerintem pénzkidobás ennyit dokira költeni. Pláne kölcsönből... Olyan sok dologra lesz így is szükségetek!
Teljesen fel vagyok háborodva, hogy van orvos, akinél így mennek a dolgok. Illetve, hogy ez az általános.
Szerintem fontos, hogy jó kórházat válassz - nálam ez volt az első lépés -, aztán egy orvost, aki nem zsebel ki teljesen és megbízol benne.
Szülés után egyébként alig fogod látni az orvosodat, mások fognak veled és a babáddal törődni.
Ha gondolod, írj privát mailt, megadom az enyém számát, meg a kórházról ís szívesen írok. Bocsánat, nem akartam tolakodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!