10 hónapos kislányomat egyáltalán nem érdeklik a mesék, versek, mesekönyvek - ez mennyire normális?
Egy kis sajtkukac a kislányom, olyan nincs hogy ő megüljön 1 percnél tovább bárhol. Akkor van elemében, ha jöhet-mehet, feláll a bútorok mellett és lépeget, leguggol ha meglát valami izgiset, folyton pakol és mindent megrágcsál. Egyébként rengeteget mosolyog, kacag, nagyon értelmesnek tűnik nekem (más is mondta már). Tud tapsolni, integetni, megmutat dolgokat kérésre, illetve ha ő el akar valamit érni akkor mutogat nekem hogy adjam oda.
Viszont nem lehet neki mesélni mert nem érdekli. Nem ül az ölembe, hogy könyvet nézegessünk. Ha könyv van a közelében azt azonnal rágni kezdi. Ha akarom neki mutogatni a könyvben , hogy mi micsoda, akkor kikapja a kezemből és eldobja. Ez még belefér a normálisba? Van rá esély, hogy később megszereti a meséket, könyveket? Csak mert én nagyon mesélős, verselős, éneklős, könyvmoly típus vagyok .
Persze. ennyi idősen ritka is, ha leül könyvvel egy gyerek. Végre tud mozogni, fel tudja fedezni a világot, meg tud vizsgálni, tapogatni dolgokat. Most ennek van az ideje.
2 éves kor körül kezdenek igazán érdeklődni a könyvek iránt. A lányom ennyi idős, őt sokszor találjuk a kanapén egy könyvvel a kezében. Magában mondogatja a megtalált dolgok nevét "egér, nap, fa, bácsi, cica, stb".
Normális.
Fiam majdnem 2 éves volt, amikor érdekelni kezdték a mesék. Előtte elment onnan vagy ellapozta a könyvet a végére.
Lányom 1,5 éves. Van, h érdekli és nézi, hallgatja, van, h nem vagy csak pár percig.
az enyémet meg a labda nem érdekelte 2 éves koráig.
semmit nem jelent.
Minden gyerek más területet fejlesz, és mindig mást, hol ezt hol azt. 3 éves korukra olyan egyformák mint a gombák, meg nem mondod, hogy ez számolni tudott először, ez rajzolni, ez járni, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!