3 hetes babának zöld a széklete. Semmi más tünete nincs. Ez vajon utal valami problémára?
Figyelt kérdés
Az állaga normális, napi 4-5-ször kakil. Eszik is rendesen. Eleinte aranysárga volt a kaki, de már több mint egy hete zöld. Olvastam, hogy a laktózérzékeny baba kakil zöldet. Tapasztalatok?2010. ápr. 8. 11:09
1/10 anonim válasza:
gondolom anyatejes, ugye? Hát, itt sokféle dolgot tanácsolhatunk, de legbiztosabb egy doki. Lehet pici mértékű gyomorhurut is pl.
2/10 anonim válasza:
ha mellette nincs más tünet, akkor nem gond. Hány óránként kap enni a babád? Az anyatejes babák kakija a sötétzöldtől az aranysárgáig sokféle színű lehet. A zöld székletet az is okozhatja, ha sokszor kerül a telt mellre, így a cukrosabb első tejből többet szopik, ez zöldre színezheti a kakit. Ezt úgy tudod kiküszöbölni, ha csak 3 óránként váltasz cicit és ha közben megszomjazik, esetleg éhes lesz vagy csak nyűgös, az üresebbre rakod vissza.
3/10 anonim válasza:
bocsánat, tényleg nem okos szeretnék lenni, de az anyatejes kaki aranysárga (vagy ennek az árnyalatai) A sötétzöld vagy zöld kaki anyatejes babáknál főként jelzés valamire, de nem az anyatej cukortartalmára....
4/10 anonim válasza:
"Normális, ha a csak anyatejet fogyasztó csecsemő napjában többször, robbanásszerűen, nyakig összekakilja magát. Normális, ha a székletében időnként fehér túrószerű csomókat látunk. Átmenetileg előfordulhat, hogy zöldes színűt kakil. Ez sem ok a pánikra, általában arra utal, hogy túl sok első tejet szopott, mely laktózban dúsabb, ezért hashajtó hatású, így hamarabb végighalad a tápcsatornán, ez okozza a zöldes színt. Előfordulhat ez olyan napokon is, amikor nagy a meleg, és a baba gyakran, keveset szopik, mert szomjas. Mivel ez sem nem kóros, sem nem káros, semmi tennivaló nincs."
5/10 A kérdező kommentje:
Igen anyatejes. 3 óránként eszik és mindig egy ciciből. Védőnő szerint a Laktoherb teától ilyen, én ezt kétlem...
2010. ápr. 8. 11:29
6/10 A kérdező kommentje:
És fél-egy óra a szopi, így nem hiszem, hogy csak az előtejet inná meg. Lehet, hogy túl vizes a tejem? :((
2010. ápr. 8. 11:31
7/10 anonim válasza:
mondjuk még amit el tudok képzelni, mert ugye 3 heteske, hogy most áll be a kis bélrendszere a "rendes" működésre, az elején szokott zöldesebb lenni. (pl. az én babám feketés-zöldeset kakilt először, de mondták ez a mecónium, ami természetes, és vagy egy-két hétig zöldesebb volt a kakija) A baba korát nem figyeltem, ez legyen az én bajom.
8/10 anonim válasza:
az én babám 11 hetes és 2 nappal ezelőtt voltam vele orvonál emiatt. 2 héten át zöldet kakilt. De jókedélyű, eszik szépen, semmi más bajt nem láttam. a doki megnyugtatott, h azért van, mert sokat eszik, és nehezen dolgozza fel a még fejletlen bélrendszer és végigzubog a kis belein . szóval igazán ne aggódj. inkább örül, h van elég tejecskéd! még akkor is ha nem tudsz fejni szopik után!
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtatást. Én is azt sejtettem, hogy nem dolgozza fel a tejet rendesen a szervezete. Csak azt remélem, hogy hízik rendesen, de ez majd csak a jövő héten derül ki.
2010. ápr. 8. 11:51
10/10 anonim válasza:
Természetesen hízni fog rendesen, a zöldes kaki ugyanis a "túlevés" jele, mint azt már írták is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!