Anyukak, hogy viselitek, ha a gyereketek hozzatok ut? Vagy csak nalunk van ez? Teljesen elvagyok keseredve.
Hat azzal biztos, hogy nem szokik le... Csak azt latja, hogy te is utod.
Nagyanyamnak is ez volt az elkepzelese a gyereknevelesrol, hogy odacsapassal / fenyegetessel / kiabalassal majd megtanulja, a nagy francot. Az ocsem 2-3-4 eves koraban olyan elviselhetetlen verekedos kiabalos gyerek volt, hofy csak na. 5-6 evesen kezdett megjonni az esze, mist 8 eves, a verekedes mar egyaltalan nem tema, de neha fenyegetozik es ordit rendszeresen, pedig 6 eves kora ota evi 1x latta a nagyanyjat, tolunk meg nem lat/hall ilyet.
Nekem a hajamat húzta a lányom. Én mindig rászóltam, hogy nem szabad-nem szabad... És még 200szor:) Amikor is egyszer csak meghúztam én is a haját.. Na nem úgy, hogy fájjon vagy üvölcsön tőle, de azért érezze, hogy ez kellemetlen.. Nem húzta meg a hajam azóta sem:)
Viszont sztem nem jó ötlet a kicsinek vissza ütni igaz, mert akkor csak azt látja, hogy anya is baba is üt ez így jó.. De.... Én ha már nagyon kiborítana és tényleg a hideg rázna mikor tudom, hogy a gyerek mindjárt felkel (amit valljunk ve szintén nem normális állapot a részedről) na én mecsípném.. Nem ütnék a fenekére sem a kezére, egyszerűen megcsípném.. Ha rúg a lábát, ha a kezével üt akkor a kezét.. Nem úgy, hogy beliluljon és nem úgy, hogy fájjon de azért érezze, hogy kellemetlen..
Mivel a szép szó már nem segít.... Vagy próbáld elterelni a figyelmét amikor látod, hogy készül dobálózni..
Esetleg bünti sarok ha rossz? Simán kivitelezhető már egy másfél éves gyereknél.. Elsőre nem érti , hogy mi van ?! De 5ödjére már tudni fogja.. Próbálgasd.. De tényleg ne üsd meg... Akkor csak azt látja, hogy agresszióra a válasz az agresszió és ez nem jó tanulási folyamat..
Kb. másfél éves volt, amikor én is feltettem ezt a kérdést. Ütött, dobált, rúgott.
Nekem az vált be, hogy ha ilyen apróbb ütések voltak, vagy földre dobálta a dolgokat, akkor nem foglalkoztam vele, mert az is tetszett neki, hogy kihoz vele a sodromból.
Ha fájt, akkor mondtam neki, hogy anyának fáj, nem szabad (ezt sokszor kel, mert nagyon nehezen érti meg)
Ha földhöz vágott dolgokat, akkor a szekrény tetejére tettem és egy jó darabig nem játszhatott vele.
Pár hét alatt lecsengett nála! Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!