Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónaposnak mossak fogat?

6 hónaposnak mossak fogat?

Figyelt kérdés
Egy foga bújt ki kb 2 milire eddig.Jön a második.Hozzátáplálás már van,és anyatejes.Vettem neki DM-ben gumikefét amit rághat és néha használja.Hozzátáplálás után csak vizet kap.Gyümölcslevet még nem.
2016. ápr. 27. 10:09
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

2 elmélet van, az egyik hogy amint kibújnak a fogak mosni kell őket, eleinte fogkrém nélkül aztán idővel fogkrémmel, a másik hogy 2 éves kor alatt nem szabad mosni a fogukat mert akkor még gyenge a zománc, csak kárt teszünk a fogmosással.

Persze érdemes már az első fogak megjelenésénél fogkefét adni a baba kezébe, had rágja, dörzsölgeti a fogínyét, szokja a fogkefét.

Nekem mindkét gyerekem fél éves koruk óta rágta a fogkefét, volt hogy fél napig azzal mászkáltak, szerették, kb 1.5 évesen kezdtük el hogy néha megmostuk a fogukat hogy szokják, 2 évesen hagyták magukat igazán (addig csak erőltetés volt) és utána már rendszeresítettük a fogmosást. Gyönyörű fogai vannak mindkét gyerekemnek.

2016. ápr. 27. 10:14
 2/2 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam én is hogy babafogkefét veszek neki.Viszont azt nem tudom gond e,hogy elalváskor szopizik és éjjel is egyszer.Olyankor nem tudom neki megtisztitani.
2016. ápr. 27. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!