Egy 3-4 hós babával elmennétek egy hétre nyaralni a balatonra? Ha igen, hogyan oldanátok meg, mit vinnétek?
Nem, mivel az első 4 hónap nekünk maga volt a rémálom, attól még hogy helyrajzilag máshol lettünk volna, nem változott volna a helyzet pihentető nyaralássá.
De ha eszik-alszik babád van és viszel "bébiszittert", akkor lehet akár pihentető is.
mi 8-9 hónapos korában mentünk, de úgy, hogy vittük a nagyszülőket (4 fős apartmant béreltünk) és ők vigyáztak rá néha hogy legyen valami értelme is a dolognak, ne ugyanazt csináljam mint itthon (altatás szoptatás stb)
Így ebben a formában, ha fejsz neki, meg el van jól a nagyszülőkkel és le tudjátok őket vinni magatokkal, akkor mennék, egyéb esetben nem mennék...mondjuk már az hogy új helyen sétálsz vele az is változatosság, de tekintettel a balatoni szállás árakra, eléggé mérlegelném, hogy megéri e nekem, ha egyébként nincs aki vigyázzon rá és minőségi pihenés legyen.
Mi mentünk. Nem volt semmi extra, autóval mentünk, vittünk magunkkal mindent, amit otthon is használunk. Szerencsére akkor még teljesen anyatejes volt, a kajájával nem kellett bajlódni. Jöttünk-mentünk mindenfelé, ő ott aludt el, ahol épp rájött, babakocsiban, autóban, a szálláson. Én a strandon is szívbaj nélkül szoptattam, vittem magammal szoptatóskendőt, de többeket láttam, hogy strandsátorban oldották meg, az is elég diszkrét.
Egy ilyen kicsivel szerintem nem kell túlkomplikálni ezt a kérdést 2-3 éves korukban már sokkal nehezebb volt.
nem azért kell babysitter mellé mert el van kapatva hanem hogy kettesben tudjak lenni a férjemmel...persze ha neked ez nem volt szempont hát nem volt...csak pontosítottam :)
csoda nyugodt kiegyensúlyozott babám volt, de akkor se mentem volna a nagyszülők nélkül, mert sokkal nyugodtabb volt így, a nyaralás lényege nekünk az hogy mindkettőnk ki tud kapcsolni. ha a gyerekre kell figyelni a csónakban, 5 percenként naptejezni, óránként pelusozni, szaladni utána a fűben, és 20.00-kor lefeküdni mert hogy akkor van alvás fürdés, az minden csak nem kikapcsolódás :)
amúgy nekem is van igen jó minőségű bébi őröm, és valóban használtuk is, mert stéges házat béreltünk, horgásztunk...azonban amíg onnan beérek a házba, alsó hangon is 3-4 perc. Ez egy régi apartman. Nem használt elektromos készülékek. Ha bármi kigyullad, hogyan érsz be időben?
Szerintem elég nagy felelőtlenség egyedül hagyni egy 2 hónapost 5 percekre a lakásban, még bébi őrrel is. Nem vagyok egy paramama, főleg hogy kertészkedem, ezért is van bébiőr, sokszor aludt bent egyedül a lányom, de mindig úgy, hogy 1 percen belül beérjek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!