5 hetes kisfiam nem tud kakilni. Nyom, erőlködik, vörösödik a kis feje, de nem sikerül! Hogyan segíthetek?
Anyatejes baba, így tudom, hogy a széklet kimaradás normális. Viszont itt arról van szó ,hogy szenved, erőlködik, nyom, olykor pukizik. Álmából is felébred, viszont, mindig csak egy folt marad a peluson, nem jön ki a kaki.
Ha meghőmérőzöm hatalmas spricceléssel jön a kaki, de sajnos rá 2 órára megint kezdődik az erőlködés.
Kap biogaia cseppet és gripe watert, amivel legalább a hascsikarás, hasfájás megoldódott. De ez a hőmérőzés nem megoldás....hogyan segíthetek rajta? Létezik, hogy túl erősek a záróizmai?Hisz a kaki mindig ott van,ahogy meghőmérőzöm, illetve a pelusba is van nyom.
Egy kezdő anyuka
U.i.: gyerekorvostól kértem időpontot, de elhajtott, hogy ezzel a problémával ne jöjjek be, mert ez általános probléma és az espumisant javasolta, a gyógyszerész pedig azt mondta, jobb a gripe water adjam azt.
Először is milyen gyakran van széklete, vagy mielőtt hőmérőzted miylen vagyran volt?
Milyen gyakran hőmérőzöd?
Azt írtad spriccel, akkor híg állagú?
Szerintem inkább a pukik zavarják. Mégpedig azért, mert az írod kakilás után 2 órával is szenved és spriccelve jön a kaki, elég híg lehet.
Eszel bármilyen tejterméket? Próbáld meg elhagyni, ha igen.
Az első héten tápszert is kapott,akkor minden evés után volt kaki. Aztán sikeresen anyatejes baba lett és onnantól napi 1x volt kaki, úgy hogy mégkakiltatták a Madarász utcai kórházban szélcsővel vagy hőmérővel. Itthon is rááltunk a napi 1re,nyögvenyelősen,nyögdécselve,de sikerült. Aztán voltak napok, amikor kimaradt teljesen +hasfájós lett( nem tudom, mennyire függ össze.)
Híg,vízes jellegű a kaki. Olyan, mintha a záróizommal lenne gond,hisz a popsi luk,pelus kakis,ingerlésre azonnal és nagy erővel jön.
Pukizni szokott álmában.
Ekkora babánál még nem elvárás, hogy minden nap legyen széklete, ha csak anyatejes. Inkább a szelek bántják, ha a kakája még híg.
A hőmérőzéssel meg állj le sürgősen, mert rászokik(ha már nem szokott rá), mert akkor tényleg nem fog tudni kakálni magától.
Beszélj a védőnőddel, ha mégis aggódsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!