Volt már valakinek hasonló kiütés babáján?
5 hetes kisbabám arcán és mellkasán piros foltos kiütés jött ki. Voltunk orvosnál azt mondta nem tejkiutes adott valami kenőcsöt, illetve másik tápszert írt ki (csak pótlásnak kapja). Ennyi,sokat nem tudtam meg a dokitól.
Az öblítő,mososzer nem lehet mivel csak az arcán és mellkasán van. Úgy aggódom, mi lehet ez??
A kisfiamnak születésétől voltak kiütései, amiről akkor még nem tudtam, mitől van, és hogy diétáznom kellene (és mire). Rendszeresen bukott, sőt hányt, de a súlya rendben volt, így nem aggódtam túlzottan. A HA tápszerre való áttérés 3 hónapos korától nagyon súlyos ekcémát okozott nála, ezért Pregomint és Nutriton sűrítőt, majd Neocate tápszert írtak ki neki.
Egyáltalán nem biztos, hogy nálatok ilyen durva tejallergia esete áll fenn, de ha nagyon tutira akarsz menni, adj a babának BioGaia cseppet, és diétázz. Legjobb persze az lenne, ha nem kellene a tápszeres pótlás, de tudom, milyen nehéz ügy ez. Nagyon kevés tejem volt, ezért a nagyobbik fiam hamar teljesen tápszeres lett. A kicsinél már több tudással vágtam bele a szoptatásba, és sok küzdelem után 2 hónapos korára már csak anyatejet kapott. Ehhez képest jött az ekcéma és más problémák, és rövid egy hónap alatt teljesen leszokott a ciciről... :(
Neki amúgy a sűrítők sem váltak be, a doki szerint lehet, hogy még arra is allergiás volt, így a hozzátáplálás megkezdését követően elhagytuk.
Na ma meg már sokkal szebb a bőre, mintha kezdene elmúlni.
Utolsó sajnálom,hogy így alakult nálatok,nagyon remélem hogy nálunk kiderul hogy semmilyen allergiaja nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!