Megmarast a búvár reflexe?
4 hónapos korában abbahagytuk anyagi gondok miatt és most lesz 9 hónapos. Este a fürdetésnél amikor mosom az arcát olyan mintha visszatartaná a levegőt és mikor befejezem hallok a torkánál ilyen "levegőt elenged" hangot. (Nem tudom jobban elmagyarázni.
Létezik hogy ez a búvárreflex? ??
Ha igen akkor hogyan tudom itthon fentartani és biztosra megállapítani hogy ez az e?
Ezt még nem hallottam...kifejtenéd bővebben kérlek.
Azt hittem ez egy jó dolog
Az ujszülöttkori reflexeknek el kell kopniuk átveszik a helyüket az átmenet majd a későbbi reflexek.((reflexek mint pl a buvárreflex,vagy ijedelem esetében kapszkodoreflex,vagy hogy egy babát ha tartanak és ha talpát asztalra érintik reflexszerűen "levegőben jár" vagy esésnél(hirtelen oldalra billentésnél kitámaszt))
Mind mind idegrendszeri mükodest fejlodest segit a folyamatot segiteni kell es gatolni nem szabad.mert az idegrendszeri fejlodestol fugg minden az izommunkája a mozgáskoordinacio az agyi szellemi tevekenysegek kognitiv tanulasi kepesseg.
Rengeteg olyan folyamat van ami rovid idon belul zárul es ha rosszul rögzul akkor kihat a kesobbi folyamatokra(általában ovoda végén v iskolában derul ki hogy baj van diszlexia tanulasi problemak stb)
Inkabb remenykedj hogy nem buvarreflex. Mert normalis is lehet.
Ezwk nem uj tanulmányok.
Itt kozerthetobben irják le
Már az elso bekezdesben emlitik hogy az ujszulott reflexnek nem jo ha fennmarad
Szia!
Láttam, hogy már régebbi a kérdés, de hátha még érdekel, esetleg a következő gyerekhez. Nem amiatt jár az ember bababúszásra, hogy a búvárreflex megmaradjon.A búvárreflex egy feltétlen reflex, ami születés után kb 8 hónapig van meg a babáknak. Az úszáson azért használod a vezényszót a merülésekkor, hogy megtanulja, hogy ha azt hallja kifújja a levegőt, azaz kialakuljon egy feltételes reflex. A búvárreflex megszűnik akkor is ha jártok úszni, ha nem szűnne meg az gond lenne, ahogy az előző válaszoló is írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!