Tényleg az a jó, ha három éves korig nem kap tehéntejet
egy gyerek?
Figyelt kérdés
Ma kaptam a Milupától egy reklámlapot, amiben azt írták, hogy az a jó, ha három éves korig nem kap tehéntejet a gyerek, hanem valami más tejes készítménnyel helyettesítik. A Milupa Junior Gyerekitalt ajánlják helyette. Tényleg így kéne csinálni, vagy ez megint csak egy reklámfogás? Nekem egy éves lesz a fiam jövő hónapban, úgy terveztem, akkor már adok neki tehén tejet, hiszene ddig mindenki azt mondta, hogy akkor már lehet adni, és őszintén szólva a tápszer elég drága.
2008. szept. 23. 10:35
1/6 anonim válasza:
Ez azért túlzás és a tápszer gyártók érdeke. Ha egészséges és nem volt senki sem allergiás a családban betöltött 1 év után adhatsz neki fokozatosan bevezetve.
2008. szept. 23. 10:41
2/6 anonim válasza:
Én egy éves koráig nem adtam utána sem vittem túlzásba és csak forralva adtam 3 éves koráig.
Egy évesen már szinte majdnem mindent ehet változatosan,már ne tápszerezd.Adhatsz forralt tejet de ne sokat,inkább tejtermékeket.
2008. szept. 23. 10:43
3/6 anonim válasza:
Szerintem 1-1,5 éves korig elég eltiltani tőlük a tehéntejet. A reklám miatt írták hogy inkább azt adj neki! :)
2008. szept. 23. 11:26
4/6 anonim válasza:
Szia! Szerintem se tápszert, se tehéntejet ne adj ilyen pici gyermeknek. Hajlamosabb lesz a tejallergiára.
Helyette adjál növényi tejet: rizstej, zabtej, ezek teljesen biztonságosak a babád szempontjából! és mellesleg nagyon finomak is. A szójatejet annyira nem ajánlanám.
2008. szept. 23. 11:32
5/6 anonim válasza:
Csak a reklám miatt írták, hogy minél többet költsél, és megvedd a termékeiket.
Én a lányomnál megvártam az első szülinapját, és másnap már tehéntejet ivott! Semmi baja nincs tőle azóta is minden reggel és este kakaót iszik, már 6 éves.
A fiamnál is megvárom az egy évet, aztán jöhet a tejcsi.
Ilyen drága dolgokra, mint gyerekital, babakeksz stb. nem költök, inkább ruhát veszek nekik.
2008. szept. 23. 13:37
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Eléggé ledöbbentem amikor olvastam ezt a tájékoztatót vagy mi ez. De akkor nem fogok ilyeneket venni :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!