Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megfázott a kisfiam (4hónapos)...

Megfázott a kisfiam (4hónapos) és kaptam orrcseppet, orrspray-t és valami port amit vízben feloldva kell odaadni. Elég ez?

Figyelt kérdés

meg most mértem a lázát végbélben 37.8. adtam neki kúpot. Gyakran leszivom az orrát, mert szörcsög.

mit csináljak még? adjak kamilla teát neki?

2008. szept. 23. 06:07
 1/4 A kérdező kommentje:
már nem én kaptam hanem a kisfiam. :)
2008. szept. 23. 06:07
 2/4 anonim ***** válasza:

Én be szoktam kenni a hátát és a mellkasát Baby Luff balzsammal ( DM, Rossmann, Herbária, gyógyszertárak), a gyógyszertárban lehet kapni orrkenőcsöt azzal meg az orrát. Ha anyatejes szopasd gyakran, ha tápszert kap, akkor kínáld gyümölcslével, babateával amibe egy pár csepp citromot csepegtethetsz. A gyakori orrtisztítás nagyon jó, ha nehezen jönne a váladék haszná

lj Sterimar ( tengervizes ) orrsprayt, és a tiszta orrba orrcseppet.

Mérd a lázát, ne engedd 39°C fölé, ha a kúp kevés alkalmazz hűtőfürdőt. Fincsi meleg vízbe tedd a kicsit, és engedj hozzá fokozatosan hideg vizet. Kb 15-20 percig tartson a fürdő mellette mehet a lázkúp is füri után.

A babák ilyenkor nagyon nyűgösek, nagyon vágynak a testközelségre, dajkáld ha úgy igényli. A kamillatea inkább gőzölésre való, egy csepp borsmenta, eukaliptusz, diapulmon olajjal, de azt együtt kell a babával csinálnod és nagyon vigyázz a forró vizes edényre!!!!

Javulást kívánok !

2008. szept. 23. 07:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem kell 37,8 -ra kúpot adni. Ha a láza 38 fölé megy akkor adj. Hagyd had dolgozzon a kis immunrendszere. a Baby Luff tényleg nagyon jó, ha nincs citromod Cebion cseppet a C vitamint vegyél a gyógyszertárban, azt adj neki. A tájékoztatóban levő adagolás szerint. Ilyen időben adhatod folyamatosan.

Szívd az orrát és mindig legyen 22 fok a lakásban. Esetleg ha van ultrahangos párologtatód lehet párologtatni.

Jobbulást!

2008. szept. 23. 08:57
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. Van Cebion (már adtam is neki). Van Sterimar és fújtam be neki, utána kitisztítottam az orrát és eszméletlen sok vááladék jött ki hála Istennek. meg kaptunk Nasivin orrcseppet is . fogok venni Baby Luff -ot és kipróbáljuk. köszi mégegyszer is!
2008. szept. 23. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!