Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Muszáj a babát nappal direkt...

Muszáj a babát nappal direkt altatni? Nem elég, amit magától bóbiskol? Hogy lehet egyáltalán alvásra "kényszeríteni"?

Figyelt kérdés
3 hónapos a babám, végigalussza az éjszakát este 8-fél 9 körül elalszik és alszik reggelig, pl. ma 7 óra előtt nem sokkal ébredt. Nappal nem szoktam direkt lefektetni, alszik ahol éri az alvás - pihenőszékben, játszószőnyegen, babakocsiban. Ásítozáskor, elbóbiskoláskor próbáltam már átvinni és letenni az ágyába, de úgy nem alszik el, csak sír, ha otthagyom.
2016. ápr. 14. 14:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne időpontokhoz kösd a napirendet, hanem egyes események sorrendjét tartsd be.

Reggel eszik, utána játék/akármi, utána alvás. Megint eszik, x idő múlva alvás. Este is kell valamilyen rutin. Fürdetés-etetés-alvás.

Ezek sorrendjét kell kitalálni és betartani, mert akkor ő is tud alkalmazkodni. A pszichés biztonságérzetet is növeli, ha tudja, hogy mi mi után következik. Időérzéke még nincs, de az események sorrendjére emlékszik.

2016. ápr. 14. 14:38
 12/17 anonim ***** válasza:

A miénk tápszeres, 3,5-4 óránként eszik (magától nem kér enni, nem sír). Reggel 7-kor ébresztjük (alszik este 11-től) és indul a nap. Etetés, peluscsere, fürdés. Aztán ha elbóbiskol a pihiszékben, én hagyom ott, ha a babakocsiban elalszik, amíg kinn sétálunk 2 órát, akkor ott is hagyom aludni. Neki még nincs játszószőnyege (6 hetes).

De a miénk azért néha kinyitja a szemét, fel-felébred, akkor gyorsan szaladunk és betesszük az ágyába, ő így elalszik magától simán újra. :) Szóval nem a bóbiskolási szakaszban, hanem jóval utána cselezzük ki.

2016. ápr. 14. 14:41
 13/17 A kérdező kommentje:
Az esti rutin már relatíve jól működik, egyedül azzal küzdök, hogy pont a fürdésre már éhes legyen.
2016. ápr. 14. 14:42
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem vagy béna!!! Az màr jó jel ha az esti fürdés evés alvàs nagyàból egy időben van.

Majd kialakul a napirend, csak te is légy kitartó, ugyanakkor kompromisszum kész Tudom h bonyolultan hangzik de nàlunk, így màr helyen vagyunk!

Kb 6 hós korára sikerült valami rendszert tartanunk :( Persze gondolom én is sok hibàba beleestem!!!

Ne aggódj semmit sem csinàlsz rosszul.

Ja és ne feledd a növekedési ugrásokat, még a fogzàsi mert ezektől borulhat minden amit már eddig elèrtél :)

Nem egyszerű a dolgod ( dolgunk)

2016. ápr. 14. 15:00
 15/17 anonim ***** válasza:
Dehogy vagy béna! Egy ekkora gyerek így működik, ha az esti fürdés nagyjából már fix, az tök elég! Majd kb. 8-9 hónaposan kialakul magától egy napirend, elkezd hasonló időkben aludni és azt már meg tudod figyelni. Aztán persze változik majd az igényeihez igazodva. Az meg, hogy az oviban így-úgy fog aludni totál baromság! Hol van az még? Addig kb 20-szor fog változni a napirendje.
2016. ápr. 14. 15:13
 16/17 anonim ***** válasza:
A kislányomnak csak azért volt napirendje, mert én kialakítottam, különben minden össze vissza lett volna, viszont jól alkalmazkodott a változásokhoz. Ő nem aludt volna csak össze-vissza, ha én nem teszem le altatni (mert hogy altatni kellett mindig, és ha nem aludt akkor olyan fáradt volt, hogy gyakorlatilag álomba ordította magát. A kisfiam viszont saját maga alakította ki a napirendet, persze nem órára pontosan, de mindig ugyanazon evések között alszik ugyan annyit. Magától alszik, nem kell altatnom. Minden baba más. Szerintem figyeld meg a szokásait, és próbálkozz egy viszonylagos napirenddel, lehet, hogy nem megy elsőre, az nem baj.
2016. ápr. 15. 10:47
 17/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat mindenkinek! :)
2016. ápr. 18. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!