Muszáj a babát nappal direkt altatni? Nem elég, amit magától bóbiskol? Hogy lehet egyáltalán alvásra "kényszeríteni"?
Ne időpontokhoz kösd a napirendet, hanem egyes események sorrendjét tartsd be.
Reggel eszik, utána játék/akármi, utána alvás. Megint eszik, x idő múlva alvás. Este is kell valamilyen rutin. Fürdetés-etetés-alvás.
Ezek sorrendjét kell kitalálni és betartani, mert akkor ő is tud alkalmazkodni. A pszichés biztonságérzetet is növeli, ha tudja, hogy mi mi után következik. Időérzéke még nincs, de az események sorrendjére emlékszik.
A miénk tápszeres, 3,5-4 óránként eszik (magától nem kér enni, nem sír). Reggel 7-kor ébresztjük (alszik este 11-től) és indul a nap. Etetés, peluscsere, fürdés. Aztán ha elbóbiskol a pihiszékben, én hagyom ott, ha a babakocsiban elalszik, amíg kinn sétálunk 2 órát, akkor ott is hagyom aludni. Neki még nincs játszószőnyege (6 hetes).
De a miénk azért néha kinyitja a szemét, fel-felébred, akkor gyorsan szaladunk és betesszük az ágyába, ő így elalszik magától simán újra. :) Szóval nem a bóbiskolási szakaszban, hanem jóval utána cselezzük ki.
Nem vagy béna!!! Az màr jó jel ha az esti fürdés evés alvàs nagyàból egy időben van.
Majd kialakul a napirend, csak te is légy kitartó, ugyanakkor kompromisszum kész Tudom h bonyolultan hangzik de nàlunk, így màr helyen vagyunk!
Kb 6 hós korára sikerült valami rendszert tartanunk :( Persze gondolom én is sok hibàba beleestem!!!
Ne aggódj semmit sem csinàlsz rosszul.
Ja és ne feledd a növekedési ugrásokat, még a fogzàsi mert ezektől borulhat minden amit már eddig elèrtél :)
Nem egyszerű a dolgod ( dolgunk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!