8 hónapos babámnál kiválthatom már az ebédet is, ha a tízórait és az uzsonnát kiváltottam?
Szia! az én babám 7,5 hónapos kora óta már csak reggel és este kap tejet (most már tápot) akkor már kiváltottuk a 3 étkezést. Sőt nálunk a sorrend a következő volt, először gyümölcsöt kapott uzsi helyett, aztán főzeléket ebédre (utána még egy-két alkalommal szopizott, de aztán teljesen elég volt neki a főzi), majd a harmadik étkezés a tízórai volt.
nem muszáj így csinálni, de nekem ezt az orvos mondta, nem tudom a barátnőd honnan veszi, hogy csak 9-10 hónaposan KELL 3. étkezést kiváltani... ha éjjel is megéhezik, azt pont hogy azt jelenti, hogy nappal nem eszik eleget.
ha nem akarod a szopit abbahagyni, csinálhatod azt is, hogy megszoptatod ebédre, és azután kínálod meg főzelékkel, ha még éhes és nem volt neki elég a tej.
Az én kislányom 7 hónapos múlt, már 2-3 hete kiváltottuk az ebédet is, igaz, hogy ő tápszeres, de azt már csak reggelire és vacsorára kap.
Szépen fejlődik, sok mindent elfogad. (eddig mindent megevett, amit kínáltam neki)
Azt, hogy elég tejalapú dolgot kapjon, úgy oldjuk meg, hogy tejbegrízt adok neki, (a bolti tejpép az egyedüli kaja, amit ő sem eszik meg), kukoricadarából főzőm híg tápszerrel. Ezt nagyon szereti, magában is édes, nem kell ízesíteni, de gyümölccsel is szoktam keverni, így kétszer is ehet gyümölcsöt egy nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!