Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet túl hajlékony egy baba?

Lehet túl hajlékony egy baba?

Figyelt kérdés

9 hónapos a kislányom, hihetetlenül hajlékony. Én azt hittem, ez normális, hiszen minden baba hajlékony, de mindenki rácsodálkozik, aki látja, hogy milyen "mutatványokra" képes. Úgy ül fel például, hogy hasal, és spárgában előrehozza a lábait.

Ez simán jelentheti azt, hogy egyszerűen csak hajlékony lesz, vagy valami gond lenne? Egyébként egészséges, nagyon mozgékony, de még nem mászik, csak kúszik.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2016. ápr. 7. 08:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Izomlaza.

Erősíteni kellene

Devenyeshez nem jartok?

2016. ápr. 7. 08:22
 2/12 LadyLoss ***** válasza:
Én inkább arra gyanakodnék, hogy lazák az izmai, ízületei. Két lányom van, mindkettő hajlékony, rongybaba volt, és mindkettőről kiderült, hogy hipotón, dévény tornára jártunk. Nem voltak súlyos esetek, maguktól is megtanulták volna a mozgásformákat, csak sokkal lassabban és talán kimaradt volna egy egy fontos mozzanat (pl. mászás) ami fontos az agy fejlődésében is.
2016. ápr. 7. 08:23
 3/12 anonim ***** válasza:
A lányom 1 éves,és még mindig hajlékony.Nálunk nem találtak semmi problémát,egyszerűen ilyen.
2016. ápr. 7. 08:28
 4/12 anonim ***** válasza:
16%

9 honaposan nem mászik..

Ez még laikusként is probléma.

2016. ápr. 7. 08:32
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem mondta senki, hogy gond lenne vele. Voltunk vele csípőszűrésen 3 hónapos korában (mert a kórházival nagyon elégedetlen voltam, így elmentünk magánúton is), és azt mondták, hogy minden rendben. A doktornő havonta látja, bár nem kérdeztem rá konkrétan még erre, de sosem mondta, hogy gondot látna. Kórházban is voltunk sajnos pár napot betegeskedni, ott is rengeteget vizsgálgatták mindenféle orvosok, azt remélem, valakinek csak feltűnt volna, hogyha valami nem kóser! De lehet, hogy mégiscsak el kéne vinnem valami spéci vizsgálatra?
2016. ápr. 7. 08:33
 6/12 A kérdező kommentje:
A mászásra konkrétan rákérdeztem az orvosnál és a védőnőnél is, mindketten azt mondták, hogy már négykézlábra áll, mozgékony, nem kell aggódni miatta. Nem az a fajta baba, aki fekszik, mint egy rongy. Mocorog, kúszik, mozog egyfolytában. Semmi okom amiatt aggódni, hogy még nem kezdett el ezerrel mászni. Még csak most töltötte be a 9 hónapot
2016. ápr. 7. 08:36
 7/12 anonim ***** válasza:
Én lányom is így ült fel,de ő 7 hónaposan.Aztán mikor már állt is rendesen,sokat,akkor ült le normálisan.Soha senki nem mondta,hogy gond lenne vele,most is totál egészséges 3,5 éves.
2016. ápr. 7. 08:45
 8/12 LadyLoss ***** válasza:

Egy szakember véleménye, vizsgálata teljesen más, mint egy védőnő vagy gyerekorvos. Az hogy 9 hósan nem mászik nem gond, nem egyformák a gyerekek, nem törvényszerű, hogy minden gyerek másszon, járjon 6-7 hónaposan. De az extra hajlékonyság ami másnak is feltűnő, gyanakodásra ad okot. A csípőszűrés nem az izomtónust vizsgálja, hanem a csípő ízületet.

A mi gyerekorvosaink (2 gyerekkel több is volt már), mindig szakszerűen megvizsgálták havonta a gyereket, de a hipotóniát nem vették észre, mivel nem volt súlyos eset. Mozgékony, izgő mozgó gyerekeim vannak, nekem se tűnt fel semmi, csak a nagymozgások elmaradása. Kúszásnál leragadtak.

2016. ápr. 7. 08:46
 9/12 anonim ***** válasza:
11 hónapos korig kell mászni.... és nagyon sok baba ki is várja ezt az időt, 10 hónaposan kezdik és bőven belefér.
2016. ápr. 7. 08:51
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, akkor azt hiszem, biztos ami biztos alapon inkább megnézetem szakemberrel...
2016. ápr. 7. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!