Mennyi az "ideális" testsúlynövekedés?
Figyelt kérdés
Kisbabánk most lesz egy hónapos. Most egy hét alatt 50 dkg hízott. Nem sok?2008. szept. 22. 15:22
1/6 anonim válasza:
fél kilót egy hét alatt? egy hónap alatt kell ennyit hízniuk. biztos, hogy jól lett lemérve?
3/6 A kérdező kommentje:
Igen. Babamérleggel.
2008. szept. 22. 15:43
4/6 anonim válasza:
A gyermekorvosom azt mondta, 150-250 gramm/hét. De nálunk is volt olyan hét, hogy 500 grammot hízott a kisfiam. Nincs ezzel semmi baj, nem sok. A nők lapja oldalán kérdeztem meg Szoptatási tanácsadótól, és megnyugtatott, hogy anyatejes babáknál ez természetes.
5/6 anonim válasza:
A mi kisfiunk 3325 g-mal született, egy hét múlva "csak" 3140 volt, a 4. hét végén 4320 g. Egyébként anyatejesek vagyunk. Szerintem így az elején még nem egyenletes a növekedésük, én nem is mérem, csak ha valami furcsát vennék észre rajta, hogy kedvetlen, vagy furcsa a széklete, vagy mindig sír. Nem hiszem, hogy bármit jelentene ennyi gyarapodás. De ha megnyugtat, hívd fel a védőnőt, biztos megnyugtat.
6/6 anonim válasza:
Szia!
Nincs miért aggódnod, az én fiam is így kezdte. Az első hónapban 1700 grammot hízott, a másodikban 1500-t, majd a harmadikban 800-t. Jelenleg 63 cm és 7500 gramm. Lehet nagyobb az átlagnál, de még a dokik is elégedettek vele, szép arányos baba. Nem híznak együtemben, nem lesz mindig ekkora súlygyarapodás...
Örülj, hogy jó az étvágya!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!