Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki együtt alszik a kisbabájáv...

Aki együtt alszik a kisbabájával vagy gyerekével, az hogy oldja meg a mindennapokban?

Figyelt kérdés

Mi (még?) nem altatjuk velünk, de lehet, hogy ha nyüszi lesz később, rákényszerülünk, ezért a kérdés.

1. Hogyan használjátok ilyenkor a légzésfigyelőt? Vagy akkor csak nappal?

2. Nem féltek, hogy ráfekszetek a gyerekre?

3. Tudtok aludni pihentetően? Nem figyeli az ember folyton a hangjait?

4. Ha köztetek alszik, akkor nem zavaró, hogy nem tudtok összebújva aludni a férjetekkel?

Köszi a válaszokat!:)

2016. márc. 29. 08:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
7%

1. Nem volt légzésfigyelőnk.

2. Nem.

3. Pici babának nem volt kényelmetlen, de ahogy nőtt, egyre többet rugdosott stb, így 1 éves korában vettem egy mély levegőt, és visszatettem a helyére.

4. Nem igazán szoktunk összebújva aludni.

2016. márc. 29. 10:46
 12/18 anonim ***** válasza:
48%

Kisbaba korukban sokat aludtak velünk a gyerekek, egyszerűbb volt úgy szoptatni éjszaka, főleg a naggyal, aki 2-3 óránként evett éjjel is. A kicsi 1 hónapos korától este 10-től hajnal 6-ig aludt, így vele nem volt gond :)

1. Nem volt légzésfigyelőnk.

2. Picit igen, de ilyenkor azért máshogy alszik az ember, még álmomban is figyeltem, ahogy megfordultam.

3. Pont az előző miatt azért ez nem annyira pihentető alvás, de még mindig jobb, mint rohangálni éjszaka.

4. Nem, mert egyikünk sem szeret úgy aludni, hason alszunk mindketten :)

2016. márc. 29. 14:13
 13/18 anonim ***** válasza:
48%

Úgy látszik itt senkinek nem hasznos a válasza...:)

Nem szoktam amúgy ezzel foglalkozni,de valaki árulja már el,mi a helyes válasz ezekre a kérdésekre??

2016. márc. 29. 15:07
 14/18 anonim ***** válasza:
83%
Nyilván azok nyomkodták a piros kezet, akik alapból ellenzik az együttalvást, és azok, akik nehezen viselik, ha valakinek nincs légzésfigyelője.
2016. márc. 29. 16:47
 15/18 A kérdező kommentje:

Mindenki folyton le van pontozva itt amugy. En mar utalok kerdesekre valaszolni is...

A legzesfigyelo mindenkinek a maganugye, nekunk megert 20 ezret a lelki nyugalmunk, de biztos vannak laza szülők. Ezért nem kell lepontozni egymást.

2016. márc. 29. 16:53
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

1. Nincs légzésfigyelőnk és a nagyobbiknál se volt. Amúgy is keveset van a saját ágyában a kicsi (3 hetes), kizárólag csak éjjel. Az ágya a mi ágyunk végénél van. Minden szusszanását és nyösszenését halljuk, pont úgy, mint amikor betesszük magunk közé. Semmi különbség. Amúgy csak akkor szoktuk magunk közé venni, ha kifejezetten nyűgös.

2. Kizárt, hogy ráfeküdjünk, tehát nem félünk ettől.

3. Én (apa) tudok aludni akár 3-4 esetelg 5 órát is persze nem egyhuzamban, mert szoptatáskor én kelek tisztába tenni a kicsit. Ha ezen felül felriadok és mindent rendben találok, akkor a következő pillanatban már alszom is tovább. A feleségem nem tud pihenni, de ő akkor sem, ha a kicsi a saját ágyában van. Ő nehezen alszik vissza. Majd talán pár hónap múlva már neki is sikerül néha kipihennie magát. :)

4. Egyébként sem alszunk összebújva, mert nekünk úgy nem kényelmes. :)

2016. márc. 29. 21:08
 17/18 anonim ***** válasza:
Oldalkiságy a legjobb megoldás. A szülők ágya mellett közvetlenül a kiságy, aminek egy oldala hiányzik. Még így is volt időszak, hogy csak a karomban bírt elaludni, ahogy áttoltam az oldalkiságyba, kinyílt a csipája. A légzésfigyelő miatt szoktattam át az oldalkiságyba, plusz én is nyugodtabb voltam, hogy akkor biztos nem fekszünk rá. Azt mondják, egy anya úgyse fekszik rá a gyerekére. Én ezzel nem értek egyet. A munkámból kifolyólag kutattam levéltárban, volt olyan egyházi anyakönyv, amely jegyezte ki mikor született, mikor és miben halt meg. Külön halálnem volt az, hogy "ráfeküdt". Másrészt kb. 2-szer történt meg velünk, hogy arra ébredtem, hogy a férjem akadályozza meg, hogy lendületből ráforduljak a néhány hetes kisbabánkra, aki köztünk aludt. Iszonyatosan fáradt voltam, előfordult, hogy a WC-n arra ébredtem, hogy fejjel előrefelé zuhanok. Szóval miután rájöttem, hogy igenis rá tudnék fordulni arra a pici babára úgy, hogy ne kapjon levegőt, soha többé nem vettük magunk közé. Csakis az én oldalamon feküdt, az oldalkiságyban vagy mellette a karomban és soha többé nem fordultam neki háttal. Ugyanis hasra sose fordulok, csakis a hátamra. Amikor már nagyobb volt és kevésbé kellett attól tartani, hogy agyonnyomom, előfordult később is, hogy bár már megszokta az oldalkiságyat, közvetlen mellettem aludt el. Mi erre a célra vettünk egy pelenkalégzésfigyelőt. Nagy beruházás volt, de sose bántuk meg. Onnan kezdve 6 hónapos koráig 2 légzésfigyelő óvta őt és azért is volt jó, mert néha ha fals riasztás volt, nem kaptam azonnal infarktust, ha a másik nem jelzett, csak tudtam, hogy az egyik nem érintkezett rendesen a babával. Pl. ha elállt a pelustól, akkor bejelzett a pelenkás figyelő, de a másik nem jelzett. Már 2 éves. Ha rosszul alszik, már bátrabban magam mellé veszem. Szeretek vele aludni, de sajnos nagyon rossz alvó már fél éve és sokszor fekszem vigyázzban, nehogy felébresszem, néha még betakarózni is alig merek. Férjemmel már rég nem bújunk össze. Én emiatt nem a babát okolnám. Lenne azért lehetőség átkarolva, összebújva aludni, még így is, hogy a gyerek sokszor köt ki mellettem. (A rácsos ágyát is az ágyunk mellé tettük, imádjuk hogy ott van mellettünk. El nem tudnám képzelni, hogy másik szobában legyen, hogy ne tudjam azonnal megnyugtatni, ha felriad, vagy ne tudjam betakargatni, ha kitakarózna álmában.) Az igazság az, hogy nem a gyerek miatt hidegülnek el szerintem sokszor a párok, hanem az anyós jön túlságosan be a képbe, ha baba születik. És még az anyós is kevés lenne önmagában, ha hősies férjünk mellénk állna anyucival szemben, amikor arra szükségünk van. De a nagy Ő csak lapít, mint sz... a fűben és már nem is olyan nagy ő. Ennek meg semmi köze a gyerekhez és ahhoz, hogy hol alszik.
2016. máj. 20. 02:49
 18/18 A kérdező kommentje:
17:a kutatások meg, amiket az emberek levéltárak adataiból írnak,sajnos az a tanulság, hogy a bölcsőhalálról is azt hitték, ráfekvés miatt van. De tény, hogy ezért találták fel a bölcsőt annak idején.
2016. máj. 24. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!