Aki együtt alszik a kisbabájával vagy gyerekével, az hogy oldja meg a mindennapokban?
Mi (még?) nem altatjuk velünk, de lehet, hogy ha nyüszi lesz később, rákényszerülünk, ezért a kérdés.
1. Hogyan használjátok ilyenkor a légzésfigyelőt? Vagy akkor csak nappal?
2. Nem féltek, hogy ráfekszetek a gyerekre?
3. Tudtok aludni pihentetően? Nem figyeli az ember folyton a hangjait?
4. Ha köztetek alszik, akkor nem zavaró, hogy nem tudtok összebújva aludni a férjetekkel?
Köszi a válaszokat!:)
1. Nem volt légzésfigyelőnk.
2. Nem.
3. Pici babának nem volt kényelmetlen, de ahogy nőtt, egyre többet rugdosott stb, így 1 éves korában vettem egy mély levegőt, és visszatettem a helyére.
4. Nem igazán szoktunk összebújva aludni.
Kisbaba korukban sokat aludtak velünk a gyerekek, egyszerűbb volt úgy szoptatni éjszaka, főleg a naggyal, aki 2-3 óránként evett éjjel is. A kicsi 1 hónapos korától este 10-től hajnal 6-ig aludt, így vele nem volt gond :)
1. Nem volt légzésfigyelőnk.
2. Picit igen, de ilyenkor azért máshogy alszik az ember, még álmomban is figyeltem, ahogy megfordultam.
3. Pont az előző miatt azért ez nem annyira pihentető alvás, de még mindig jobb, mint rohangálni éjszaka.
4. Nem, mert egyikünk sem szeret úgy aludni, hason alszunk mindketten :)
Úgy látszik itt senkinek nem hasznos a válasza...:)
Nem szoktam amúgy ezzel foglalkozni,de valaki árulja már el,mi a helyes válasz ezekre a kérdésekre??
Mindenki folyton le van pontozva itt amugy. En mar utalok kerdesekre valaszolni is...
A legzesfigyelo mindenkinek a maganugye, nekunk megert 20 ezret a lelki nyugalmunk, de biztos vannak laza szülők. Ezért nem kell lepontozni egymást.
1. Nincs légzésfigyelőnk és a nagyobbiknál se volt. Amúgy is keveset van a saját ágyában a kicsi (3 hetes), kizárólag csak éjjel. Az ágya a mi ágyunk végénél van. Minden szusszanását és nyösszenését halljuk, pont úgy, mint amikor betesszük magunk közé. Semmi különbség. Amúgy csak akkor szoktuk magunk közé venni, ha kifejezetten nyűgös.
2. Kizárt, hogy ráfeküdjünk, tehát nem félünk ettől.
3. Én (apa) tudok aludni akár 3-4 esetelg 5 órát is persze nem egyhuzamban, mert szoptatáskor én kelek tisztába tenni a kicsit. Ha ezen felül felriadok és mindent rendben találok, akkor a következő pillanatban már alszom is tovább. A feleségem nem tud pihenni, de ő akkor sem, ha a kicsi a saját ágyában van. Ő nehezen alszik vissza. Majd talán pár hónap múlva már neki is sikerül néha kipihennie magát. :)
4. Egyébként sem alszunk összebújva, mert nekünk úgy nem kényelmes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!