Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tudom adni az almapépet...

Hogy tudom adni az almapépet a babámnak?

Figyelt kérdés
1 hete kezdtem a hozzátáplálást, múlt héten csak az alma levét kapta, ma kezdtem volna a reszelt péppel, de nem igazán tudtam a szájába adni, ami meg bement, az jött is ki, szerintem nem tudta a lányom, mit kell csinálni vele. :) Másnál is így volt? Hogyan tudom kínálni? Remélem előbb-utóbb elfogadja.
2008. szept. 22. 10:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj másfajta almát adni neki, vagy halaszd el a dolgot kicsit. Kisfiam is elfogadta az almalét, de az almát még hónapokig nem volt hajlandó megenni. Kb. egy éves kora óta eszi meg, ez a változás lényegében egyik pillanatról a másikra történt. Hetente próbálkoztam az almával, és egyszer csak elfogadta.
2008. szept. 22. 10:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, próbálgatom, hátha elfogadja. Egyébként megkóstoltam az almát, édes alma, nem hiszem, hogy az íze miatt nem kell Neki. Most 4 hós csak tápszert evett.
2008. szept. 22. 11:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy azért nem kell neki, mert darabos. Az én fiam 8 hónapos, és még mindíg nem eszi meg a darabos kaját, a darabokat egyszerűen kiköpi.

De egyébként az almát ő sem szereti, inkább le szoktam turmixolni, és banánnal adom neki.

2008. szept. 22. 11:34
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Lehetséges. Bár apró lyukú reszelőn reszeltem, pépes lett, nem igazán darabos. Mondjuk szálak vannak benne azért. De eszembe jutott, hogy van aprítóm, holnap leveszem és azzal nagyon-nagyon pépesre tudom aprítani, hátha úgy jobban elfogadja. :)
2008. szept. 22. 11:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne reszeld az almát, hanem van aza műanyag kifejezett "almareszelő", az teljesen pépesre "reszeli" az almát és nem maradnak benne darabok. Én azzal szoktam csinálni, turmixolok hozzá banánt és összekeverem babapiskótával. 7 hós kislányom imádja :)

2008. szept. 22. 12:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, szerintem az aprítómmal fogom, az tényleg nagyon pépesre aprítja.
2008. szept. 22. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!