Lázas babával éjjel mit csináljak? (Lent. )
Tegnap éjjel hőemelkedéssel éredt, éreztem hogy nagyon meleg, meg is mértem, de csak mert felkelt. Most ma éjjel oké hogy tapogatni fogom, de honnan fogom érezni ha már nem csak hőemelkedése van? (Nagyon meleg volt már a hőemelkedés is, félek hogy nem veszem észre a különbséget.)
Hogy méregessem ha egyáltalán méregessem?
olyan nincs, hogy csak azért méred a lázát mert felkelt. ha lázas, akkor csillapítani kell a lázát, még kisgyereknél is, de babánál főleg. ha felkel a lázmérésre akkor visszaalszik, még mindig kisebb gond mint ha az éjszaka közepén, mikor te alszol, lázgörcsöt kap. sőt, ha nem viszi le a gyógyszer, akkor éjszaka is hűtőfürdőzni kell, nem mehet 40 fok fölé, szóval figyeld.
én amúgy hónaljban mérem, talán 2x ha felébredt rá az elmúlt 6 évben
8 hónapos.
van lázmérnk is és lázcsillapítónk is.
azért mértem csak akkor, mert akkor lett lázas először.
és köszi, de most akkor mi a válasz a kérdésemre?
méregessem? milyen gyakran?
az ügyeletes azt mondta (meg mindenki) hogy csillapítani 38 alatt kb nem szabad, de mindeneserte nem kell.
Mindkét gyermekem (1 és 5 évesek), minden egyes alkalommal ébrednek, ahogy lázasak. Olyan még soha nem volt, hogy ők lázasan aludtak volna. De amikor betegek én éjjel nem vacakolok azzal, hogy hőemelkedésre nem adok gyógyszert. Ha este 6-7-8 körül hőemelkedése van, legkésőbb fekvéskor beadom a lázcsillapítót. Ezzel közel 8 órát nincs lázuk, nyugodtan alszanak és én sem izgulok azon, hogy mi van, ha mégsem ébred fel, arra hogy lázas.
Ha váltogatod a hatóanyagokat, akkor akár 4 óránként adható a másfajta lázcsillapító. Pl paracetamol és ibuprofen.
Napközben természetesen nem adok minden kis hőemelkedésre lázcsillapítót, ez csak az éjszakára igaz.
Köszi mindenkinek!
Én sem értem hogy miért nem lehet éjszaka beadni a biztonság kedvéért....
Amúgy tegnap éjjel szegény csomószor felkelt, szóval úgy látszik ő sem alszik át szerencsére nagyobb lázakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!